Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ITB 2016: Σε πρώτο πλάνο το προσφυγικό και ο ρόλος της τουριστικής κοινότητας...

Είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της ITB, στο Βερολίνο, φέτος το προσφυγικό ζήτημα! Οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, οι επιπτώσεις τους στις ευρωπαϊκές κοινωνίες και οι οικονομίες, οι προοπτικές κοινωνικής ενσωμάτωσης προσφύγων, οι συνέπειες και ο τρόπος χειρισμού του ζητήματος από…


…τους προορισμούς και την τουριστική κοινότητα, είναι ορισμένα, μόνον από τα επιμέρους θέματα που θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν σε τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες συνεδρίες και συζητήσεις “στρογγυλής τραπέζης”, φέτος στο Βερολίνο.
Και σε συνδυασμό με παράλληλα αλλά συναφή ζητήματα όπως η ασφάλεια, η εταιρική κοινωνική ευθύνη, η θέση των γυναικών, ο αειφόρος τουρισμός κοκ, συνθέτουν μία ευρύτερη ατζέντα, που πραγματικά πρώτη φορά βλέπουμε να προσλαμβάνει τέτοια έκταση σε έκθεση ΙΤΒ, τουλάχιστον τα είκοσι τελευταία χρόνια που την παρακολουθούμε.
Μας κάνει εντύπωση, μάλιστα, ότι ήδη έχουν αρχίσει και δημοσιεύονται άρθρα και αναλύσεις στα διεθνή τουριστικά media και όχι μόνον, όπως η ανάλυση του  Max Haberstroh, διακεκριμένου οικονομικού και ειδικού αναλυτή της ΙΤΒ, με θέμα “Ο Τουρισμός, η Τρομοκρατία και η Κουλτούρα της Υποδοχής”.
Ένα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι στις συνεδρίες αυτές, οι προσεγγίσεις δεν θα περιοριστούν στα όρια της στάσης και των ευθυνών ή των υποχρεώσεων της διεθνούς τουριστικής κοινότητας απέναντι στα ζητήματα αυτά, αλλά θα επεκταθούν και στις πολιτικές που υιοθέτησαν τόσο η Ε.Ε. όσο και μεμονωμένα οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών…

Μάλιστα, θα το ζήουμε και αυτό και θα (σας) μεταφέρουμε ό,τι μπορούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου