Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Ρωσία: Έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες, τουλάχιστον, ας κάνουμε αυτά που πρέπει!

Που είχαμε μείνει; Α, ναι, στη Ρωσία και στα όσα έγιναν και συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της MITT 2016, την περασμένη εβδομάδα. Ανακεφαλαιώνοντας, αυτά που έχουμε να προσθέσουμε στην τελευταία ανάλυση που είχαμε κάνει, είναι κυρίως δύο σημεία: Πρώτον, η ζήτηση για Ελλάδα είναι σαφώς υψηλότερη και εντονότερη από πέρυσι, αλλά...


...απομένει να αρχίσει να φαίνεται αυτό και στα συστήματα των κρατήσεων, καθώς μέχρι στιγμής, ο ρυθμός των κρατήσεων είναι μεν σημαντικά αυξημένος – αυτό έλειπε, άλλωστε, με Τουρκία και Αίγυπτο «κλειστές» και τα τρομοκρατικά κτυπήματα στη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη – αλλά δεν είναι και απόλυτα ανάλογος του ενδιαφέροντος που εκδηλώνεται και  καταγράφεται και από τον μεγάλο αριθμό τουριστικών γραφείων που θέλουν να διαπιστευθούν και να πωλούν πακέτα για Ελλάδα και από τα αιτήματα ενδιαφέροντος, όπως τα καταγράφει η σχετική υπηρεσία του yandex. Παράλληλα, επομένως, του πως θα εξελιχθούν τα πράγματα εντός Ρωσίας, με την οικονομία, το ρούβλι και τους άλλους γνωστούς παράγοντες που επηρεάζουν ή μπορεί να επηρεάσουν την πρόθεση των Ρώσων για ταξίδια στο εξωτερικό, η Ελλάδα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς και με μεγάλες ευκαιρίες πρόσθετης προβολής και διαφήμισης, λόγω του όλου κλίματος και του αφιερωματικού έτους. 
Δεύτερον, η ροή των κρατήσεων και η εξέλιξη της χρονιάς, εν τέλει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα εξαρτηθεί από τις επιδόσεις του μηχανισμού έκδοσης θεωρήσεων της χώρας μας. Το «η Ελλάδα θα χορηγεί visa σε 48 ώρες» και το παρελκόμενο ότι «θα χορηγεί και μεγαλύτερο αριθμό θεωρήσεων μεγαλύτερης διάρκειας (π.χ. 3ετίας) σε μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών», έχουν μεταδοθεί, αναπαραχθεί και εμπεδωθεί στην ρωσική τουριστική κοινότητα και στην πλειονότητα των πελατών της!
Αυτό σημαίνει ότι αν δεν καταφέρουμε να ανταποκριθούμε σε αυτήν την προσδοκία που έχει δημιουργηθεί, θα χάσουμε το «παιχνίδι» και πολύ γρήγορα και πολύ άσχημα.
Και δεν είμαστε για τέτοια.
Επομένως, αν η Κεντρική Υπηρεσία του ΥΠΕΞ δεν αποφασίσει να διευθετήσει, επειγόντως, όλες τις αποφάσεις και εγκρίσεις που εκκρεμούν για τη στελέχωση των Προξενείων μας, τη δημιουργία των απαιτούμενων – πάνω από 70 - σταθμών εργασίας για την αξιολόγηση και καταχώριση των αιτημάτων θεωρήσεων και την πλήρη λειτουργία όλου του μηχανισμού μέχρι και το τέλος Απριλίου, τότε, όχι αύξηση δεν θα έχουμε, αλλά θα κυνηγάμε τους αριθμούς που επιτύχαμε πέρυσι, με σοβαρό κίνδυνο να μην τους πιάσουμε καν!
Τι περιμένουν; Ή μήπως δεν ασχολούνται γιατί... έχουμε χρόνο; Τι κάνει ο κ. Ξυδάκης; Έκανε δύο συσκέψεις, νομοθέτησε με μία τροπολογία και τώρα... βλέπουμε;
Αυτά επειδή δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτό που ακούμε ότι λέγεται ως «αντεπιχείρημα», το «ότι υπάρχουν πολλά σημαντικά και επείγοντα πεδία συνεργασίας με τη Ρωσία, δεν είναι μόνον ο Τουρισμός»...

Αυτό, αν και εφόσον το επικαλούνται κάποιοι, μάλλον κινείται στα όρια της γελοιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου