Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Με άλλα λόγια... "ου μπλέξεις"!

Διανύουμε μία περίοδο περίεργη, παράδοξη, γεμάτη εντάσεις, φοβίες, καχυποψίες και ανασφάλειες, που βρίσκονται σε έξαρση, ειδικά μετά τον περασμένο Νοέμβριο και τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ως εκ τούτου, ανά πάσα στιγμή, η κοινή λογική μπορεί να εξανεμιστεί αστραπιαία και μαζί της, να χαθεί και κάθε έλεγχος. Είναι απίστευτο, πραγματικά, πως...


...μπορεί από ένα μεμονωμένο – ασύνηθες είναι η αλήθεια - περιστατικό να προκύψει ένα μείζον ζήτημα και μάλιστα, να λάβει και... διεθνείς διαστάσεις! Και να φθάσουμε στο σημείο, να κατηγορείται μία αεροπορική εταιρεία για ρατσισμό και διακρίσεις, να γίνονται διακρατικές παρεμβάσεις και καταγγελίες, μέχρι και συζητήσεις σε κοινοβούλια!
Αυτό που συνέβη στην πτήση της Aegean Airlines από το Τελ Αβίβ προς την Αθήνα, στις 3 Ιανουαρίου, ομολογουμένως, είναι πρωτόγνωρο, τουλάχιστον για την ελληνική εταιρεία, αλλά και σπάνιο, σαν είδος περιστατικού, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, διεθνώς.
Το πόσο… παρανοϊκά μπορεί να εξελιχθεί μία κατάσταση μέσα σε ένα αεροπλάνο, όλοι όσοι ταξιδεύουν το καταλαβαίνουν πολύ καλά. Όταν δε ένα μεγάλο μέρος επιβατών, αντιδρά με αυτόν τον τρόπο και στρέφεται εναντίον άλλων επιβατών – δύο εν προκειμένω – δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει η πτήση, οποιαδήποτε πτήση, αν δεν επέλθει κάποιου είδους διευθέτηση του προβλήματος που να βασίζεται στους κανονισμούς ασφαλείας και να σέβεται τα δικαιώματα όλων των επιβατών.
Αυτό δηλαδή που προσπάθησε να κάνει επί μίαμιση ώρα το πλήρωμα της Aegean. Και που κατά τα φαινόμενα, τουλάχιστον όπως το "διαβάζουμε" από τη δική μας σκοπιά, μάλλον κατάφερε να βρει μία λύση που ήταν αποδεκτή από όλους. "Διαμαρτυρόμενους" και "θιγόμενους".
Αλλιώς, τα πράγματα θα έφθαναν σε ακραίες λύσεις, όπως η ακύρωση της πτήσης ή η πιο δυναμική (πέραν του επανελέγχου των εγγράφων των επιβατών) παρέμβαση των Αρχών, για την οποία θα έπρεπε να έχει προηγηθεί κάποια καταγγελία.
Εκεί, βεβαίως, δεν ήμασταν. 
Αλλά έτσι όπως τα βλέπουμε – όπως και όλοι οι άλλοι που δεν ήταν εκεί, αλλά σχολιάζουν ή αποφαίνονται για το συμβάν κατά το δοκούν – αυτό που σίγουρα είναι “λάθος” σε αυτήν την εικόνα και που μας προβληματίζει, είναι η εκδήλωση φαινομένων τέτοιου χαρακτήρα, “παράνοιας” και εμμονών, με μόνη προφανή αφορμή τα φυλετικά χαρακτηριστικά ορισμένων ανθρώπων.

Ελπίζουμε ότι δεν θα τα δούμε να πυκνώνουν και εξαπλώνονται διεθνώς, γιατί τότε πια, θα έχουμε μπλέξει σε άλλες καταστάσεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου