Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

'Αμεση εφαρμογή της αύξησης των συντελεστών ΦΠΑ σε διαμονή, νησιά, εστίαση και εισιτήρια!

- Αιφνίδια ανατροπή για ξενοδοχεία και καταλύματα!
- Αν δεν αλλάξει κάτι στις Επιτροπές ή με τροπολογία, επιχειρήσεις και επισκέπτες, βρίσκονται ενώπιον μεγάλου σοκ...
  
Το χειρότερο σενάριο επελέγη τελικά για τον τομέα του τουρισμού. Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής, από το 6,5% στο 13%, της εστίασης και των εισιτηρίων μεταφοράς προσώπων (αεροπορικά, ακτοπλοϊκά, αστικά ταξί κοκ) από το 13% στο 23%, θα ισχύσουν με την ψήφιση του νομοσχεδίου, εφόσον δεν υπάρξει κάποια…



…αλλαγή κατά τη διάρκεια των συζυτήσεων στις Επιτροπές ή κάποια τροπολογία που να γίνει δεκτή!
Η πρόβλεψη για την έναρξη ισχύος της αύξησης στη διαμονή, αφαιρέθηκε στο τελικό κείμενο που κατατέθηκε στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ψηφιστεί και δημοσιευθεί στο ΦΕΚ έχει άμεση εφαρμογή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις κρατήσεις, την εξέλιξη της περιόδου και εν ολίγοις το “σοκ” που θα υποστούν όχι μόνον οι επιχειρήσεις καταλυμάτων, αλλά και οι ξένοι τουρίστες που δεν έχουν ακόμα αγοράσει το πακέτο τους ή κλείσει τα εισιτήρια και τα καταλύματά τους για την Ελλάδα.
Αυτό δε που δεν έχει γίνει τόσο αντιληπτό όσο θα έπρεπε είναι ότι στα νησιά, δεν θα διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ 6,5% μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά μόνον η έκπτωση.
Με τη ψήφιση του νομοσχεδίου, ο ΦΠΑ διαμονής στα νησιά ανεβαίνει στο 13% και η μείωση 30% επ’ αυτού θα αρχίσει να καταργείται σταδικά από 1η Οκτωβρίου…
Εκεί, δηλαδή, που ο τουρισμός ήλπιζε ότι θα καταφέρει να επαναφέρει τη δυναμική των κρατήσεων σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και να ανακτήσει τις απώλειες των τελευταίων εβδομάδων, τώρα βρίσκεται ενώπιον νέων προβλημάτων και μίας δικής του, “κρίσης”, λόγω της εκτίναξης του κόστους του τουριστικού πακέτου και προιόντος.
Είναι άγνωστο αυτήν τη στιγμή, πόσες τουριστικές επιχειρήσεις καταλυμάτων θα καταφέρουν να απορροφήσουν την αύξηση, εν μία νυκτί, για να μην επιβαρυνθεί ο πελάτης και φυσικά κατά πόσο χρονικό διάστημα θα μπορέσουν να το τηρήσουν αυτό.
Αυτό που όλοι φοβόντουσαν και αυτό που όλοι οι αρμόδιοι, υπεύθυνοι και κυβερνώντες διαβεβαίωναν μετ’ επιτάσεως, τώρα, απλά συμβαίνει! 
Ελπίζουμε ότι στο πλαίσιο της συζήτησης και μέχρι την ψήφιση, θα επικρατήσει η λογική, αν έχει απομείνει τέτοια... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου