Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ε. Κουντουρά: "Θετικά τα μηνύματα"!!!

«Ήταν σαν να βρισκόμαστε σε παράλληλα σύμπαντα». Έτσι μας σχολίασε ξενοδοχειακός παράγοντας την εικόνα που έδωσε, τη γενικότερη στάση της και τη ρητορική της υπουργού Τουρισμού  Ε. Κουντουρά, χθες στο Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο,όταν...


...ήρθε η συζήτηση στην κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό, στα προβλήματα και στις δυσκολίες που εμφανίζονται αλλά και στις ανησυχίες των ξενοδόχων για τις επόμενες εβδομάδες.
Όταν αναφέρθηκε ότι υπάρχουν πλέον ακυρώσεις, ότι οι κρατήσεις έχουν παγώσει, ότι υπάρχει καταιγίδα ερωτημάτων και έκφρασης ανησυχιών αλλά και προειδοποιήσεων από tour operators και απλούς πολίτες για το τι συμβαίνει στη χώρα, ότι υπάρχει κίνδυνος ελλείψεων κοκ, η απάντηση ήταν ότι «όλα πάνε καλά».
«Ήταν μία παρουσία που προβλημάτισε πολλούς από εμάς, γιατί αφενός επιχειρήθηκε να δοθεί η εντύπωση πως η πολιτική ηγεσία τα αντιμετωπίζει όλα άμεσα και αποτελεσματικά, αφετέρου δε και το πιο σημαντικό, η διαπίστωσή της ότι τα μηνύματα είναι... θετικά!», μας είπε.
Μετά, βέβαια, άρχισε και η αναπαραγωγή των πολιτικών επιχειρημάτων που ακούμε τις τελευταίες μέρες για τις εξελίξεις, μεταξύ των οποίων και αυτό το ότι «γερμανικά συμφέροντα θέλουν να επενδύσουν στην Τουρκία και πιέζουν για την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά» και διάφορα άλλα.
Μας είπε και άλλα πολλά, μιλήσαμε και με άλλους συμμετέχοντες που μας μετέφεραν τα ίδια.
Τι να πούμε; Καλό και κατανοητό να δίνουμε μία εικόνα θετική και αισιόδοξη προς τα έξω, αλλά τέτοια στάση απέναντι στους ανθρώπους της αγοράς που είναι όλη μέρα στα συστήματα και στα τηλέφωνα, δεν μπορούμε να την καταλάβουμε.
Μας θυμίζει το ανέκδοτο «ευτυχώς που δεν πάθαμε τίποτα...»
Αλλά δεν είναι και πολύ αστεία η συγκεκριμένη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου