Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Μ.Σ. (Μετά Συμφωνία): Μία λύση υπάρχει, για αρχή, στηρίξτε τον τουρισμό!

Το θρίλερ… εξωτερικού, φαίνεται ότι πέρασε στη φάση λύτρωσης. Το θρίλερ εσωτερικού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Ο τουρισμός πήρε μία βαθιά ανάσα, καθώς φαίνεται ότι πέρασε ξώφαλτσα από τα βράχια του grexit και τώρα περιμένει τη συνέχεια. Αποτιμώντας τα νέα βάρη που έρχονται, από τη μία πλευρά…


…τη δυναμική, τις ευκαιρίες και τις προοπτικές που ανοίγονται, από την άλλη.
Όλοι έχουν καταλάβει και γνώριζαν τι έρχεται, μέσω των μέτρων που προβλέπονται στη συμφωνία. Είναι η απόλυτη ερμηνεία του “μη χείρον, βέλτιστον”. Οι επιβαρύνσεις στον τουρισμό και δη στην ανταγωνιστικότητά του, το πρώτο διάστημα, θα είναι βαρύτατες. Ειδικά οι αυξήσεις στον συντελεστή ΦΠΑ, θα οδηγήσουν το κόστος του ελληνικού προιόντος αρκετά πιο ψηλά από τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα οι πωλήσεις για το 2016 να απαιτούν γενναίες κινήσεις και αποφάσεις.
Είναι ξεκάθαρο, πως αν η κυβέρνηση, η όποια κυβέρνηση, δεν μπει αμέσως σε λογικές αναπτυξιακές και δεν υιοθετήσει σειρά μέτρων που να μεγιστοποιήσουν την αποτελεσματικότητα των όποιων αναπτυξιακών εργαλείων έχουμε, π.χ. ΕΣΠΑ και επενδυτικός νόμος, για την ουσιαστική, εύκολη και γρήγορη στήριξη των επιχειρήσεων, θα βρεθούμε πάλι, σε λίγο, να σιγοβράζουμε στο γρήγορα εξατμιζόμενο ζουμί της ύφεσης και της απειλούμενης βιωσιμότητας.
Δεν είναι καθόλου εύκολα τα πράγματα. Ειδικά για τον τουρισμό, όμως, υπάρχει ελπίδα και υπάρχει και προοπτική. Υπάρχει θετικό κλίμα στο εξωτερικό, υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός ξένων πολιτών, διαφόρων χωρών που μας ενδιαφέρουν τουριστικά, που έχει ευαισθητοποιηθεί, υπάρχουν ευκαιρίες που μπορούμε να αξιοποιήσουμε και να κτίσουμε ξανά τη δυναμική που είχε ο τομέας.
Ας μην γελιόμαστε. Μόνον ο τουρισμός, αυτό το διάστημα και τους επόμενους μήνες ή και τον επόμενο χρόνο, μπορεί να δώσει ώθηση στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Να τονώσει την απασχόληση, τα έσοδα, το περιφερειακό εισόδημα, σειρά άλλων κλάδων και επαγγελμάτων.
Φυσικά και δεν αρκεί από μόνος του, για να στηρίξει μία χώρα ολόκληρη, ειδικά στην κατάσταση που έχει βρεθεί. 
Αλλά είναι ο μόνος τομέας που στέκεται ακόμα σχετικά όρθιος και με ορισμένες απλές, συντονισμένες κινήσεις, μπορεί να κάνει μία δυνατή αρχή.
Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουν αρμόδιοι και μη, αυτό, τόσο το καλύτερο για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου