Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Πως θα φανταζόσασταν τη συμμετοχή μας στην Expo Milano 2015; Καμία σχέση...

Τι ήταν να το δούμε; Το περίπτερο της Ελλάδας στην Expo 2015, στο Μιλάνο, στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός του κόσμου; Γιατί, εντάξει, υποτίθεται ότι λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και 168 χιλιάρικα για αυτήν την παρουσία; Χάσαμε και τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας; Αντιπροσωπεύει...


...αυτό την Ελλάδα, τη μεσογειακή διατροφή, τα ελληνικά προιόντα, τα στοιχεία «αέρας, γη, νερό», το ελληνικό φως, όπως έλεγε και η διακήρυξη;
Αυτό εμφανίζεται
στο site της expo...
Η Ελλάδα επέλεξε να έχει τη συμμετοχή της στο θεματικό πάρκο BIO-MEDITERRANEUM, μαζί με άλλες χώρες (Αλβανία, Αλγερία, Αίγυπτο, Λίβανο, Μάλτα, Μόντε Νέγκρο, Σαν Μαρίνο, Σερβία και Τυνησία) και μέχρι πριν από αρκετές μέρες, είχαμε μείνει με την εντύπωση της… μακέτας, όπως εμφανιζόταν στο site της Expo, εδώ .
Στο μεταξύ, όμως, μας ήρθαν κάποιες πρώτες εντυπώσεις από επισκέπτες της έκθεσης που ήταν φανερά απογοητευμένοι και ψάχνοντας, είδαμε και ένα αρκετά κατατοπιστικό ρεπορτάζ από το parallaxi, εδώ.
...και αυτό είναι η
πραγματικότητα
Από το οποίο προκύπτει και ότι, η προετοιμασία μας για ένα παγκόσμιο εκθεσιακό γεγονός που άλλες χώρες οργανώνονται ένα και δύο χρόνια πριν τη διοργάνωσή του, εμείς τρέχαμε, πάλι, την τελευταία στιγμή. Και όταν λέμε "τελευταία στιγμή", εννούμε λίγες μόλις μέρες.
Και με αποτέλεσμα που στα δικά μας μάτια, τουλάχιστον, είναι εντελώς... «τρέχα-γύρευε»!
Κρίμα.
Για την ιστορία, μπορεί κανείς να ρίξει μία ματιά στις συμμετοχές άλλων χωρών, π.χ. Ισπανία, Ιταλία, Τουρκία, Ισραήλ...
Και όπου υπάρχει μακέτα, αντικατοπτρίζει σχεδόν πλήρως την πραγματικότητα...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου