Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Aegean: Αυξημένη η επιβατική κίνηση το "δύσκολο" α' τρίμηνο, στα ίδια επίπεδα οι ζημιές

Αυξημένα κατά 3% εμφανίζονται τα ενοποιημένα έσοδα της Αegean, ύψους 138,1 εκατ. ευρώ, για το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε σχέση με το 2014. Επίσης, αυξημένη κατά 13% εμφανίζεται και η επιβατική κίνηση, φθάνοντας τους 1,8 εκατομμύρια επιβάτες έναντι τoυ πρώτου τριμήνου του 2014, που...

...ήταν 1,6 εκατομμύρια επιβάτες.
Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου για το 2015 - που είναι από τις λιγότερο αποδοτικές περιόδους του έτους - η αύξηση της κίνησης στο δίκτυο εξωτερικού ανήλθε σε 22%, προερχόμενη, κυρίως, από την κύρια βάση της Αθήνας, όπου η συνολική κίνηση αυξήθηκε κατά 26%. Στο δίκτυο εσωτερικού η εταιρεία μετέφερε 7% περισσότερους επιβάτες.
Οι καθαρές ζημιές μετά από φόρους ανήλθαν σε 8,3 εκατ. ευρώ, στα ίδια περίπου επίπεδα με το 2014, καθώς η μείωση του μέσου ναύλου, οι αυξημένες πτήσεις εξωτερικού την εποχικά αδύναμη περίοδο και η ενδυνάμωση του δολαρίου, αντιστάθμισαν τις ωφέλειες από τη μείωση του κόστους καυσίμου, αλλά και τη βελτίωση παραγωγικότητας και κόστους ανά μονάδα που απορρέουν από οικονομίες κλίμακας.
Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα διαμορφώθηκαν σε 238 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε εταιρικά ομόλογα ύψους 10,4 εκατ. ευρώ.
Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων για το 2015 περιλαμβάνει ένα δίκτυο 134 προορισμών (100 εξωτερικού και 34 εσωτερικού) σε 42 χώρες, με 15 εκ. διαθέσιμες θέσεις, ήτοι 2 εκ. περισσότερες από το 2014.
Ο διευθύνων σύμβουλος Δημήτρης Γερογιάννης σχολιάζοντας τα αποτελέσμαυα, αφού αναφέρεται στις επενδύσεις της εταιρείας, στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου, στη συνεπή προσπάθεια στήριξης του κόμβου της Αθήνας, στους δέκα νέους προορισμούς του χειμώνα, στην ανάπτυξη της συνολικής διεθνούς κίνησης, παρά τους χαμηλούς ναύλους επισημαίνει πως "η επόμενη περίοδος Ιουνίου-Οκτωβρίου, λόγω της εποχικότητας της ζήτησης, είναι κρίσιμη για την οικονομική αξιολόγηση της απόδοσης της επένδυσή μας για το 2015".

Σημειώνεται ότι η Aegean και η Olympic Air μετέφεραν 10,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2014. Το 2014, o στόλος αριθμούσε 50 αεροσκάφη, ενώ τον Ιούνιο ξεκινά και η παραλαβή των επιπλέον 7 αεροσκαφών Airbus Α320 ceos, που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου