Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ρώσοι μαζεύουν υπογραφές στο internet ζητώντας απλούστευση της χορήγησης multivisa για Ελλάδα!

Η επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις κυριαρχούν στην ειδησεογραφία σήμερα και προσαρμοζόμαστε στο “κλίμα”. Έντονες αντιδράσεις προκαλεί σε πολλούς Ρώσους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα, η αυστηρότερη…


…πολιτική των Προξενικών μας αρχών, ειδικά ως προς τη χορήγηση visa πολλαπλών εισόδων και μακράς ισχύος.
Πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, ξεκίνησε μία ηλεκτρονική εκστρατεία στο site change.org συγκέντρωσης υπογραφών για την υποβολή ψηφίσματος στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας με αίτημα την απλούστευση των διαδικασιών χορήγησης visa πολλαπλών εισόδων (multivisa), ισχύος ενός, δύο και πέντε ετών, σε Ρώσους πολίτες που έχουν, ήδη, επισκεφθεί την Ελλάδα στο παρελθόν με visa διαφόρων ειδών και περιόδων.
Ήδη, χρειάζονται ακόμα λίγες υπογραφές για να επιτευχθεί το όριο των 500 υπογραφών που απαιτούνται για να υποβληθεί το ψήφισμα, ενώ φυσικά η κίνηση αυτή προσέλκυσε και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον καθώς έγινε «είδηση» σε κάποια sites.
Μεταξύ άλλων, στο κείμενο του ψηφίσματος αναφέρεται ότι οι απαιτήσεις σε έγγραφα και η όλη διαδικασία από το Προξενείο αλλά και το κόστος που προκύπτει, αποτελούν πια σοβαρό αντικίνητρο για τους Ρώσους που θέλουν να επισκέπτονται την Ελλάδα τακτικά. Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά αναφέρεται, το κόστος για μία τετραμελή οικογένεια είναι 10.000 ρούβλια αν μεταβούν απευθείας στο Προξενείο και 15.000 ρούβλια αν πάνε μέσω visa center. Ποσό που χαρακτηρίζεται πολύ μεγάλο, όταν θα πρέπει να καταβάλλεται κάθε χρόνο ή σε ορισμένες περιπτώσεις και δύο φορές τον χρόνο.
Επισημαίνεται επίσης ότι είναι παράλογο και ακατανόητο, Ρώσοι πολίτες που έχουν ήδη ταξιδέψει στην Ελλάδα πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν, τηρώντας απόλυτα τους όρους της θεώρησης, να μην παίρνουν multivisa.  
Το είχαμε γράψει και υπογραμμίσει επανειλημμένως κατά τη διάρκεια της έκθεσης MITT, στη Μόσχα και αμέσως μετά από αυτήν, ότι υπάρχει σοβαρό θέμα με τις διαδικασίες χορήγησης θωρήσεων, τονίζοντας ότι φέτος, με δεδομένο ότι η πίττα του εξερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία είναι μικρότερη και ο ανταγωνισμός πολύ σκληρός, η Ελλάδα θα πρέπει να προσπαθεί να μην χάσει ούτε εναν δυνητικό Ρώσο επισκέπτη.
Απέναντι στα απίστευτα κίνητρα που προσφέρουν οι προορισμοί εκτός ζώνης Ευρώ αλλά και σε σειρά κινήτρων και διευκολύνσεων που παραχωρούν οι άλλοι ευρωπαϊκοί προορισμοί ανταγωνιστές μας, η χώρα μας δεν έχει πολλά σημαντικά μέτρα να αντιτάξει. Η πιο ευέλικτη και απλουστευμένη διαδικασία χορήγησης visa είναι ένα εφόδιο που μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στο έπακρο.

Επαναφέρουμε το θέμα, με αφορμή αυτήν την εκστρατεία αλλά και για έναν άλλο λόγο. Επειδή φαίνεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού έχει την εικόνα – της έχει μεταφερθεί η εικόνα, για την ακρίβεια - ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τις visa φέτος και όλα πάνε καλά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου