Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

In memoriam: Ο Σήφης, ο κροκόδειλος (και ένα μικρό case study τουριστικού marketing)...

Δεν γίνεται να μην κάνουμε και εμείς μία μικρή και ταπεινή αναφορά στο κακόμοιρο αυτό ερπετό, τον "Σήφη", που με τη βραχύβια παρουσία του μας έδωσε μία ξεχωριστή ιστορία που άλλαξε λίγο την καθημερινότητά μας. Ο κροκόδειλος που ποιος ξέρει τι μοίρα είχε να βρεθεί...


...εκεί που βρέθηκε, δεν τα κατάφερε να επιβιώσει στη τεχνητή λίμνη του φράγματος Ποταμών στο Ρέθυμνο, εκεί που για τόσους μήνες τριγύριζε και προσέλκυε το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων.
Η περίπτωση του Σήφη έχει και ενδιαφέρουσα τουριστική διάσταση. Η ανακάλυψή του πέρυσι, κυριολεκτικά έβαλε τη συγκεκριμένη περιοχή στον χάρτη της επικαιρότητας, πήρε διεθνείς διαστάσεις και ο ίδιος έγινε αξιοθέατο, με πολλούς να επισκέπτονται τον χώρο εκεί, ελπίζοντας ότι θα τον δουν και θα καταφέρουν να βγάλουν μία φωτογραφία του.
Υπό ένα πρίσμα, ο Σήφης ήταν ένα μικρό «δώρο» για τον προορισμό. Έφερε μία προστιθέμενη αξία και θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι έφερε και... ανάπτυξη. 
Η παρουσία του διαφημίστηκε, μπήκε σε οδηγούς και φυλλάδια, αναφέρθηκε σε blogs και social media - μέχρι και προφίλ στο facebook του έφτιαξαν-, έγινε θέμα διαφημίσεων, μία-δύο καντίνες ξεφύτρωσαν στο πουθενά, φτιάχτηκαν προϊόντα για χάρη του (μπλουζάκια, κουκλάκια κ.α.) επισκέπτες που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περνούσαν από τη τεχνητή λίμνη ή δεν γνώριζαν καν την ύπαρξή της, την έβαλαν στο πρόγραμμά τους.
Τώρα πια, όλα αυτά πέρασαν στην... ιστορία και τα νέα σχέδια που έκαναν κάποιοι για τη νέα τουριστική περίοδο, μένουν στα χαρτιά όπως και το ερώτημα "ο κροκόδειλος κάνει τον προορισμό ή ο προορισμός τον κροκόδειλο;".

Δεν ξέρουμε φυσικά που... οδεύουν οι κροκόδειλοι όταν εγκαταλείπουν τον μάταιο τούτο κόσμο, αλλά ο συγκεκριμένος κέρδισε και μία θέση στις σκέψεις των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου