Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Τικ-τακ, τικ-τακ: Ο χρόνος του τουρισμού τρέχει, αλλά... μόνος του

- Με άλλα λόγια, "κανένα νέο από τις αρμοδιότητες;"

Ανέκαθεν ο «τουριστικός» χρόνος έτρεχε και τρέχει πολύ πιο γρήγορα από τον «πολιτικό» χρόνο στη χώρα μας. Σπανίως είχαμε καλό συγχρονισμό μεταξύ των δύο. Τώρα πάλι βλέπουμε τη διαφορά δυναμικού να βρίσκεται στα άκρα. Είναι σίγουρα «περίεργη» όσο και ασυνήθης αυτή η καθυστέρηση στον ορισμό...


...και στην κατανομή αρμοδιοτήτων σε υπουργούς και λοιπούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως και η αλλαγή ή η διατήρηση προσώπων σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων. Είναι, όμως και βασανιστική η διαδικασία σχεδόν έναν μήνα μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, να μην υπάρχει καν δικαίωμα υπογραφής στις ηγεσίες κομβικών υπουργείων και υφυπουργείων.
Στον τομέα μας, όπου διανύουμε μία πολύ κρίσιμη και καθοριστική για την εξέλιξη της χρονιάς, περίοδο, ο χρόνος στη Λ. Αμαλίας κυλάει πράγματι βασανιστικά αργά. Δραστηριότητα υπάρχει και μάλιστα έντονη, με συναντήσεις, ενημερώσεις, σχεδιασμούς και όλα αυτά τα πρέποντα και δέοντα, αλλά ακόμα, όλα είναι σε αναμονή.
Εκνευριστική αναμονή.
Σε περίπου δέκα μέρες έχουμε την ITB στο Βερολίνο. Και η ελληνική συμμετοχή αφενός μεν αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον λόγω των εξελίξεων, αφετέρου δε επενδύεται και με αρκετές προσδοκίες για το τι θα παράξει και θα επικοινωνήσει.
Το ποιος θα ηγηθεί της αποστολής, γενικώς εκλαμβάνεται ως αυτονόητο και δεδομένο, αλλά αν το δούμε από πλευράς... τεχνικών λεπτομερειών και δημοσιονομικής γραφειοκρατίας, υπάρχει δρόμος πολύς μέχρις ότου διευθετηθούν αυτές οι λεπτομέρειες (στις οποίες ως είθισται να λέγεται, «ζει» ο διάβολος).
Η περίοδος των κρατήσεων αρχίζει να κορυφώνεται. Εκεί οι απαιτήσεις καλύπτονται κάπως από το γεγονός ότι τα περισσότερα θέματα περνούν από τον ΕΟΤ.
Η περίοδος, τυπικά, φέτος ξεκινά στα τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου με το Πάσχα Καθολικών και Ορθόδοξων (μία εβδομάδα διαφορά). Τα θέματα διαχείρισης των προορισμών εμπίπτουν φυσικά στις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά τι γίνεται από πλευράς κεντρικής κατεύθυνσης και πιθανής ανάγκης παρεμβάσεων;
Η κλεψύδρα του τουρισμού αδειάζει, αλλά του πολιτικού μας κόσμου ακόμα δεν έχει αρχίσει να κυλάει.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου