Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πως ο Γ. Βαρουφάκης... "σάλταρε" τον τουριστικό κόσμο, πρωί-πρωί!

Στα πρόθυρα σοκ και νευρικών κρίσεων έφθασε στον τουριστικό κόσμο, πρωϊνιάτικα ο “Γιάνης” Βαρουφάκης, με όσα είπε στον Γιώργο παπαδάκη, στον ANT1! Τί είπε στη σχετική ερώτηση; “Να κάνουμε μία ξεκάθαρη…




…συζήτηση επ’ αυτού: Δεν θα αυξηθεί στα νησιά. Δεν θα αυξηθεί στα φάρμακα. Δεν θα αυξηθεί στις παραμεθόριες περιοχές. Δεν θα αυξηθεί στα τρόφιμα. Δεν θα αυξηθεί στα βιβλία και στα έντυπα».
Στη δε ερώτηση που ήρθε αμέσως από τον δημοσιογράφο, για “το που θα αυξηθεί τότε;” απάντησε:
«Θα ψάξω να βρω έναν φορολογικό συντελεστή σε ένα άνευ σημασίας αγαθό για να δείξουμε καλή θέληση»!
Όποιος παρακολουθούσε μέχρι εκείνη την ώρα, φυσικά “σάλταρε”, γιατί το μόνο που αφήνει απ’ έξω ο υπουργός, είναι ο ΦΠΑ της διαμονής. Ο δε χαρακτηρισμός “άνευ σημασίας”, ήταν ακόμα πιο σοκαριστικός.
Μετά γίνεται το εξής καταπληκτικό. Επιστρέφοντας στο στούντιο, ο συνεργάτης του Γ. Παπαδάκη λέει ότι μόλις έκλεισε η κάμερα, ο Βαρουφάκης είπε “Ααα, το ξέχασα και πρέπει να το διευκρινίσω γιατί θα ρωτάνε μετά, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ και στον τουρισμό”.
Μάλιστα εκείνη τη στιγμή προβλήθηκε μία καρτέλα που έδειχνε τον ΦΠΑ στον τουρισμό στο 6,5% και “θύμιζε” την πρόταση Χαρδούβελη για αύξηση στο 13%!
Και γύρισε η καρδιά μας στη θέση της”, όπως μας έλεγε τουριστικός παράγοντας που τον ξεσηκώσαμε πρωϊνιάτικα.
Βέβαια, αν κάποιος δεν έχει την εκπομπή και μείνει σε όσα λέγονται στην κάμερα, το πρώτο που σκέφτεται είναι ότι ο ΦΠΑ της διαμονής πάει για αύξηση και μάλιστα ότι θεωρείται και “άνευ σημασίας” αλλά και ότι αυτό θα γίνει για φανούμε καλοί.
Έτσι θα κυκλοφορήσει σήμερα και να μας θυμηθείτε.
Πάντως, αγαπητέ κ. Βαρουφάκη, το memory lapse σας στέρησε τη δυνατότητα να ξεκαθαρίσετε άπαξ δια παντός αυτήν την αβεβαιότητα που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ στις υπηρεσίες διαμονής, αβεβαιότητα που πραγματικά ταλανίζει τον τουριστικό κόσμο εδώ και μέρες...

Κρίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου