Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Μποτιλιάρισμα" εκκρεμοτήτων και φακέλων στις ΠΥΤ και στο υπουργείο Τουρισμού...

-Κα Κουντουρά συμπάσχουμε για τις αρμοδιότητές σας, αλλά δώστε λύση στις υπηρεσίες να ξεμπλοκάρουν τις διαδικασίες. Η αγορά "καίγεται"... 

Προ ημερών πιάσαμε, ακροθιγώς, το θέμα της μάλλον περίεργης πια καθυστέρησης ως προς τις αρμοδιότητες των νέων υπουργών και τις τοποθετήσεις των γενικών γραμματέων. Σήμερα το σηκώνουμε λίγο παραπάνω το θέμα. Δεν ξέρουμε τι γίνεται στα άλλα υπουργεία, αλλά στο...


... «δικό» μας, στο Τουρισμού, δεν μιλάμε για απλές καταστάσεις πλέον ούτε για διαδικασίες που επιτρέπεται να παρεαμένουν παγωμένες, σε χρόνους ελληνικού δημοσίου και κυβερνητικών προθέσεων.
Το υπουργείο Τουρισμού, πλέον, έχει πάνω του αρμοδιότητες και διαδικασίες που άπτονται άμεσα της λειτουργίας της αγοράς και των τουριστικών επιχειρήσεων, χιλιάδες εκ των οποίων προετοιμάζονται σταδιακά για τη νέα τουριστική περίοδο.
Η αναμονή των αρμοδιοτήτων για τον κ. Σταθάκη και για την κα Κουντουρά όπως και το τι θα γίνει με τους Γνεικούς Γραμματείς του υπουργείου, είναι το ένα θέμα.
Το άλλο θέμα, όμως, είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στις υπηρεσίες του υπουργείου και ειδικά στις ΠΥΤ, όπου, όπως μαθαίνουμε συσσωρεύονται εκατοντάδες υποθέσεις, αιτήματα και φάκελοι τουριστικών επιχειρήσεων που χρήζουν υπογραφών και εγκρίσεων.
Σε κάποιες Περιφερειακές Υπηρεσίες, δε, ακούμε ότι η κατάσταση έχει αρχίσει να ξεφεύγει, καθώς για διεκπεραιώσεις που είναι θέμα λίγων ωρών, περνάνε μέρες και εβδομάδες!
Ψάχνοντας λίγο παραπάνω το θέμα, βρεθήκαμε ενώπιον μίας πληροφορίας που δεν μας άρεσε και πολύ. Συνοπτικά, το κάνουμε, τρόπον τινά, ερώτημα: Υπάρχει κατεύθυνση άνωθεν προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες να μην υπογράφουν τίποτα, ενώ μπορούν και υπάρχει τρόπος, "μέχρι νεωτέρας";
Εντάξει, δεν θέλουμε να το πιστέψουμε, δεν μπορεί να είναι έτσι.
Και αυτό που θέτουμε ως ζήτημα και ζητούμενο, είναι να βρεθεί ο τρόπος να μην μπλοκάρουν οι υπηρεσίες στο καθημερινό έργο τους, το οποίο διογκώνεται σε φόρτο όσο περνάνε οι μέρες... μέχρι νεωτέρας.



1 σχόλιο:

  1. Αυτά είναι τα αποτελέσματα του βίαιου ακρωτηριασμού του ΕΟΤ με τη μεταφορά κρίσιμων για τη λειτουργία της τουριστικής αγοράς αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού χωρίς μάλιστα την αξιοποίηση του έμπειρου και ικανού ανθρώπινου δυναμικού του οργανισμού. Μιλάμε για ...εμπνευσμένη μεταρρύθμιση. Οι εμμονικοί εμπνευστές της μεταρρύθμισης αυτής θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι στο γραφειοκρατικό και "ξύλινο" περιβάλλον ενός υπουργείο τα πράγματα κυλάνε πολύ αργά. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την άγνοια του προσωπικού πάνω σε θέματα που κλήθηκε εν μια νυκτί να χειριστεί, μας έφεραν στο σημερινή κατάσταση του να μην προχωράει κυριολεκτικά τίποτα.
    Μόνη λύση η άμεση επιστροφή των αρμοδιοτήτων στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού. Χθες

    ΑπάντησηΔιαγραφή