Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Εκλογή Προέδρου ή εκλογές: Τα "σενάρια" από πλευράς Τουρισμού

Με τα αυτά και με τα άλλα, φθάσαμε ενώπιον ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων. Από τη μία πλευρά η «διευκόλυνση» της δίμηνης παράτασης, από την άλλη, η επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Αν δούμε τα πράγματα, αυστηρά από τη σκοπιά του Τουρισμού, τότε...


...τα δεδομένα είναι πιο καθαρά, υπό το απόλυτο ζητούμενο της ομαλότητας και της σταθερότητας.
Από εκεί πηγάζουν και εκεί καταλήγουν οι κύριες ανησυχίες του τουριστικού κόσμου, για την επόμενη περίοδο.
Πέραν αυτού, αν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τότε συνεχίζουμε ως έχουμε και αναμένουμε τα νεότερα ως προς τα νέα μέτρα και την τελική αξιολόγηση.
Αν πάμε σε εκλογές, τέλη Ιανουαρίου και αρχές Φεβρουαρίου, τότε αυτό που προέχει είναι να μην μπούμε σε περίοδο παρατεταμένης ακυβερνησίας και «κολοκυθιάς» εντολών σχηματισμού κυβέρνησης. Σε τέτοια περίπτωση, που σημαίνει ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ένας μήνας σχετικής αναστάτωσης, υπάρχουν αυξημένοι κίνδυνοι για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου.
Τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ως γνωστόν, κλιμακώνεται η ροή των κρατήσεων και διαμορφώνεται σε ικανό βαθμό, η «εικόνα» της χρονιάς, τουλάχιστον του πρώτου μέρους της.
Αν προκύψει κυβέρνηση νωρίς τον Φεβρουάριο, τότε οι εξελίξεις θα περάσουν σε άλλο επίπεδο και τότε, θα καταλάβουμε και προς τα που θα πάνε τα πράγματα και τι μπορούμε να περιμένουμε ή και να φοβόμαστε από πλευράς πολιτικών, στρατηγικής, θεσμικών παρεμβάσεων, Μνημονίου κοκ. Θυμίζουμε ότι η παράταση που μας δόθηκε λήγει στις 28 Φεβρουαρίου...

Οψόμεθα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου