Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

Της Ημέρας: Stick them up!

Αγαπητό μου lobby,

Όσο το μελετάω, τόσο πιο ενδιαφέρον και «έξυπνο» μου φαίνεται αυτό το νέο μοντέλο «κάθε δωμάτιο και αυτοκόλλητο» που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ. Το «αυτοκόλλητο νόμιμης λειτουργίας», του οποίου τη θέσπιση προβλέπει η τροπολογία...


...που κατατέθηκε την Παρασκευή στο νομοσχέδιο «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα και συναφείς ρυθμίσεις», έρχεται να αντιμετωπίσει ένα από τα παλαιότερα, σοβαρότερα και πιο... ανθεκτικά ζητήματα του τουρισμού, τα παράνομα καταλύματα αλλά και τα παράνομα (αδήλωτα) δωμάτια, μέσα σε αυτά. Το οποίο θέμα, δεν το «έπιανε» όσο θα έπρεπε το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας.
Ουσιαστικά, φαίνεται ότι θα είναι μία εξελιγμένη μορφή των πινακίδων που έμπαιναν σε κάθε δωμάτιο, πίσω από την πόρτα του, με τις τιμές πόρτας και άλλες λεπτομέρειες που, μεταξύ μας, δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη χρησιμότητα.
Από τον ερχόμενο Μάρτιο, όποιο δωμάτιο δεν έχει αυτοκολλητάκι, νομικά δεν θα υφίσταται και ο πελάτης ή η αρμόδια αρχή, θα έχει τον λόγο.
Το ένα είναι αυτό. Το άλλο είναι ότι η διανομή των αυτοκόλλητων θα γίνεται μέσω των επαγγελματικών ενώσεων μελών του ΣΕΤΕ, π.χ. ΠΟΞ και ΣΕΕΔΔΕ, στις οποίες και θα μεταβιβάσει τη σχετική αρμοδιότητα και που με τη σειρά τους, μάλλον θα το περάσουν στα μέλη τους.
Η τροπολογία προβλέπει πρόστιμο 1.000 ευρώ «ανά τουριστικό κατάλυμα» για όποιον δεν προμηθευτεί το αυτοκόλλητο. Αυτό που μου λείπει ακόμα, στο πλάνο, είναι τι κυρώσεις θα υπάρχουν ανά αδήλωτο δωμάτιο. Εικάζω ότι σε αυτήν την περίπτωση, το θέμα θα παραπέμπεται στην ισχύουσα νομοθεσία.
Προτρέχω κιτρινίζοντας, τώρα, αλλά περιμένω με περιέργεια να δω και αν θα έχουμε και εδώ περιπτώσεις πλαστογραφήσεων, όπως με τα Ειδικά Σήματα...
Η τροπολογία, εδώ
Με αγάπη (αυτοκόλλητη)
angel




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου