Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Ρωσία: Στα 90 εκατ. ευρώ οι απαιτήσεις της Oren Air εναντίον του Ideal Tour!

Το διόλου... ευκαταφρόνητο ποσό των περίπου 90 εκατ. ευρώ, ήτοι 4,6 δισ. ρούβλια, φαίνεται ότι είναι τελικά το χρέος που διεκδικεί η αεροπορική εταιρεία Oren Air από τον τουριστικό οργανισμό Ideal Tour, ο οποίος συνδέεται άμεσα με τον πτωχεύσαντα Labirint και από τον οποίο...


...ξεκίνησε το μεγάλο ντόμινο των πτωχεύσεων στη ρωσική αγορά.
Αρχικά, τις μέρες προ της πτώχευσης του Ideal Tour, τον Αύγουστο, η αεροπορική εταιρεία είχε «τραβήξει το χαλί» ζητώντας να καλυφθούν απαιτήσεις ύψους 1,5 δις  ρουβλίων.
Ωστόσο, είχαμε επισημάνει και εμείς τότε, ότι ήταν κοινό μυστικό στην ρωσική αγορά πως οι οφειλές ήταν σημαντικά μεγαλύτερες και μάλιστα, υπήρχαν από τότε τα καίρια ερωτήματα πως είναι δυνατόν να άφησαν τα στελέχη της Oren Air να φθάσει τόσο ψηλά το χρέος χωρίς να υπάρξει κάποια αντίδραση ή κίνηση από πλευράς της.
Στο ποσό αυτό, η αεροπορική εταιρεία συνυπολογίζει και ένα ποσό που προκύπτει από τη ζημία που υπέστη. Πάντως, το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση, ζήτησε από την Oren Air να προσκομίσει όλα ανεξαιρέτως τα έγγραφα για κάθε συναλλαγή που είχε με τον Ideal Tour, προκειμένου να γίνει αναλυτική έρευνα.
Αυτήν την περίοδο έχουν ξεκινήσει τα δικαστήρια σχετικά με την υπόθεση αυτή αλλά και με άλλες από τις περιπτώσεις των πτωχεύσεων. Μέχρι στιγμής, η γενική κατεύθυνση είναι, όπου διαπιστώνεται ότι οι tour operators έκαναν πωλήσεις χωρίς να έχουν την απαραίτηση ασφαλιστική κάλυψη, να προχωρούν οι αρχές και συλλήψεις και κρατήσεις των ιδιοκτητών και των διευθυντικών στελεχών, με τις κατηγορίες της απάτης.
Αυτά, την ώρα που η μία μετά την άλλη οι αεροπορικές εταιρείες της Ρωσίας ανακοινώνουν περικοπή δρομολογίων για τη χειμερινή περίοδο και σε ορισμένες περιπτώσεις και για τη θερινή περίοδο του 2015 και ενώ η ζήτηση για ταξίδια στο εξωτερικό τους επόμενους μήνες, καταγράφει αισθητή μείωση, κυρίως ως προς τη διάρκεια των ταξιδιών και με βασική αιτία τις πολύ αρνητικές ισοτιμίες.
Πάντως, στους προορισμούς που ξεχωρίζουν για το Φθινόπωρο και μέχρι το τέλος του έτους, ξεχωρίζουν η Αίγυπτος που έχει μεγάλη ζήτηση καθώς και ορισμένοι προορισμοί της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, με χαμηλό κόστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου