Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Ρωσία: Μείωση 14,4% του αριθμού visa για Ελλάδα, στο εννεάμηνο

- Μειωμένες κατά 32,2% οι θεωρήσεις τον Σεπτέμβριο

Σαφέστερη εικόνα για τις επιπτώσεις της «κρίσης των πτωχεύσεων» στην τουριστική κίνηση από τη Ρωσία, δίνεται πλέον από τα στοιχεία για τον αριθμό των θεωρήσεων που χορηγήθηκαν τους δύο τελευταίους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τα σχετικά στοιχεία...


...των προξενικών αρχών της χώρας μας στη Ρωσία και ειδικότερα στη Μόσχα (όπου εκδίδεται η πλειονότητα των θεωρήσεων της ρωσικής αγοράς), δείχνουν μία συνολική μείωση στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου στον αριθμό visa της τάξης του 14,4%, με 753.678 έναντι 880.810, του αντίστοιχου διαστήματος του 2013. 
Ένα πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι το ποσοστό μείωσης έχει κρατηθεί σε ποσοστό χαμηλότερο και σε κάθε περίπτωση, εντός των εκτιμήσεων της αγοράς, ενώ θυμίζουμε ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας, μέχρι και το επτάμηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου οι αφίξεις από τη Ρωσία κατέγραφαν ακόμα αύξηση 11,1%. Η «ψαλίδα» μεταξύ αριθμού θεωρήσεων και αφίξεων εξηγείται εν μέρει λόγω του αυξημένου αριθμού χορήγησης visa πολλαπλών εισόδων και μεγαλύτερης ισχύος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός των visa που εκδόθηκαν στη Μόσχα, εμφάνισε μείωση της τάξης του 32,2%, μείωση μεγαλύτερη εκείνης του Αυγούστου, που είχε φθάσει στο 31,7%.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, η συνολική μείωση του αριθμού θεωρήσεων έφθασε το 23,6%.
Απομένει να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση τον Οκτώβριο, με τον οποίο ουσιαστικά ολοκληρώνεται και η κύρια περίοδος της τουριστικής κίνησης από τη Ρωσία. Και φυσικά, αν θα έχουμε και άλλες περιπτώσεις πτωχεύσεων, όπως αναμένουν και φοβούνται, τουριστικοί παράγοντες.
Οψόμεθα...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου