Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Πανσέληνος; Sorry, come again next year...


All time classic! Από διαφήμιση καλά πήγαμε, για την βραδιά της Αυγουστιάτικης πανσελήνου, του super moon, όπως έλεγαν και ξανάλεγαν και οι χιλιάδες τουρίστες σε όλη την Ελλάδα, που περίμεναν πως και πως να επισκεφθούν γνωστούς και φημισμένους αρχαιολογικούς χώρους για να την απολαύσουν. Αμ δε, φυσικά. Γιατί παρά…


…τις διαφημίσεις, τις ανακοινώσεις, τις εξαγγελίες και το θόρυβο που έσπευσε να δημιουργήσει το υπουργείο Πολιτισμού, στην πορεία προς την πανσέληνο, πολλοί από τους συγκεκριμένους αρχαιολογικούς χώρους παρέμειναν κλειστοί, για τους γνωστούς λόγους: έλλειψη προσωπικού, απλήρωτοι φύλακες, φύλακες που έκαναν συμπαράσταση στους απλήρωτους κοκ.
Το χάσαμε πάλι. Δεν υπήρξε σωστή και έγκαιρη ενημέρωση για το ποιοι χώροι θα παρέμεναν ανοιχτοί και ποιοι όχι. Και όπου υπήρξαν ανακοινώσεις αυτές είτε ήταν στα ελληνικά, είτε είχαν αναρτηθεί στους ίδιους τους χώρους, δηλάδη ενημέρωση αφού είχε φθάσει εκεί ο ξένος επισκέπτης.
Το χάσαμε πάλι και απογοητεύσαμε χιλιάδες ξένους επισκέπτες μας και άλλους τόσους συμπολίτες μας. Και τι να τους πεις; “Sorry, come again… next year”;
Ή μήπως αυτό που αναφώνησε κάποιος, αστειευόμενος, στην Αρχαία Ολυμπία: “Σιγά μωρέ και τι έγινε; Σάμπως θα… τους ξαναδούμε;”

Εμ, αυτό είναι το θέμα. Πολλούς από αυτούς, σιγά μην τους ξαναδούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου