Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΣΕΤΕ προς ξενοδοχεία: Προέχει η φιλοξενία των Ρώσων πελατών και η διαφύλαξη της θετικής μας εικόνας


- Και μία ανησυχητική δήλωση από την εκπρόσωπο της PCT...

Σε συνέχεια της επίσημης ανακοίνωσης της πτώχευσης του ρωσικού Tour Operator Labirint, ο ΣΕΤΕ προτρέπει τα ελληνικά τουριστικά καταλύματα, τα οποία συνεργάζονται με το συγκεκριμένο γραφείο ή με τους τοπικούς αντιπροσώπους του στην Ελλάδα, να συνεχίσουν να φροντίζουν για την απρόσκοπτη φιλοξενία των ρώσων επισκεπτών οι οποίοι...

 
...βρίσκονται ήδη σε αυτά.
Σύντομα, αναφέρει ο Σύνδεσμος, θα υπάρξουν διευκρινήσεις για τον τρόπο πληρωμής ή την ασφαλιστική κάλυψη του υπολειπόμενου κόστους διαμονής τους.
“Ευελπιστώντας στην ταχύτατη τακτοποίηση όσων θεμάτων σχετίζονται με την πτώχευση, όπως και με την ασφαλή επιστροφή των επισκεπτών, προέχει η φιλοξενία όσων εμπιστεύθηκαν τη χώρα μας για τις διακοπές τους, και η διαφύλαξη της θετικής εικόνας του ελληνικού τουρισμού”, καταλήγει η ανακοίνωση.
Από την πλευρά μας να συμπληρώσουμε ότι σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και τις δηλώσεις των Ρώσων αξιωματούχων, ο Labirint, μέσω των τριών εταιρικών οντοτήτων του -LLC “Labyrinth”, ZAO “Labyrinth-T" και “Company Labirint” - είχε ασφαλιστικές εγγυήσεις για συνολικά περίπου 160 εκατ. ρούβλια, εκ των οποίων 40 εκατ. στη βρετανική Ascent και τα υπόλοιπα στην VSC και σε μία ακόμα εταιρεία.
Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί μία δήλωση πριν από λίγο στο Interfax της Irina Turina, υπεύθυνης τύπου της Russian Union of Tourism Industry (PCT), τα κεφάλαια αυτά ίσως να μην επαρκούν για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών του Labirint.
Σημειώνεται ότι η Ascent είναι η ασφαλιστική εταιρεία που έχει αναλάβει τις αποζημιώσεις από την πτώχευση του tour operator Neva, ύψους άνω των 450 εκατ. ρουβλίων. 

Όπως προέκυψε από την υπόθεση του Ideal, οι οφειλές προς την αεροπορική εταιρεία Orenair ξεπερνούν το 1,5 δισ. ρούβλια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου