Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Οι πρώτες αλλαγές στο Νομοσχέδιο του Τουρισμού που προωθήθηκε για ψήφιση...


Με αρκετές αλλαγές, κυρίως σε όσα προβλέπονται για τις κυρώσεις και τα πρόστιμα για τα καταλύματα που λειτουργούν χωρίς Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και για γραφεία που στέλνουν πελάτες σε τέτοια καταλύματα αλλά και για τουριστικές επιχειρήσεις που παραπλανούν τους πελάτες τους…




…διαφημίζοντας υπηρεσίες που δεν προσφέρουν, “έφυγε” από την Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου για την ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον Τουρισμό.
Ειδικότερα αυξάνονται όλα τα προβλεπόμενα πρόστιμα όπως η επιβολή προστίμου 200 ευρώ ανά κλίνη (έναντι 150 ευρώ της αρχικής πρόβλεψης) για όσα καταλύματα λειτουργούν χωρίς ΕΣΛ, ενώ για τα τουριστικά γραφεία που ενδέχεται να στείλουν πελάτες τους σε καταλύματα χωρίς "βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων" (για το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας έκανε λόγο η αρχική πρόβλεψη) προτείνονται πλέον πρόστιμα 15.000 ευρώ (έναντι 3.000 ευρώ αρχικώς). 
Επιπλέον, επιχείρηση που δεν προσέφερε τα όσα διαφήμιζε προκειμένου να προσελκύσει πελάτες, αντιμετωπίζει στο νομοσχέδιο ποινή 5.000 ευρώ (αντί 1.000 ευρώ αρχικώς), το ίδιο και όποιος διαφημίζει τουριστικές υπηρεσίες, χωρίς να του έχει χορηγηθεί ΕΣΛ ή βεβαίωση συνδρομής νομίμων προϋποθέσεων. 
Υπάρχουν και άλλες τροποποιήσεις, κυρίως φραστικές αναδιατυπώσεις, σημειολογικής σημασίας, μεταξύ των οποίων,  η αναφορά σε όλα τα σημεία που έχουν να κάνουν με αδειοδοτήσεις, χορήγηση ΕΣΛ κ.λπ. αντί για ΕΟΤ, “αρμόδια υπηρεσία” (εν όψει της μεταβίβασης των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Τουρισμού), ορίζεται ότι η Υπουργική Απόφαση για τους Ξενώνες Νέων θα πρέπει να εκδοθεί εντός δύο μηνών από την ψήφιση του νομοσχεδίου, έχει προστεθεί ο γ.γ. του ΕΟΤ στο Συμβούλιο Χορηγιών και έχει αλλάξει η διατύπωση στην παράγραφο που προβλέπει την εκμίσθωση ή παραχώρηση με ή χωρίς αντάλλαγμα, ψηφιακού χώρου στις διαδικτυακές πλατφόρμες του οργανισμού, από το “…την προώθηση στη διεθνή τουριστική αγορά υπηρεσιών και προϊόντων που εξυπηρετούν τους σκοπούς του και την προβολή της χώρας” σε ή οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα “…την προώθηση και την προβολή της χώρας στη διεθνή τουριστική αγορά” (και όσο και αν φαίνεται απλό, έχει μεγάλη σημασία αυτή η αναδιατύπωση). Επίσης προστέθηκε το “ή οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα”.
Το πρακτικό της Επιτροπής, μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ , σας έχουμε χρωματίσει με πράσινο, τα σημεία όπου υπάρχουν αλλαγές, προσθήκες ή αναδιατυπώσεις (αν εντοπίσετε και κανένα άλλο, μας ενημερώνετε).

Θα επανέλθουμε αργότερα με ένα θέμα για τις τροπολογίες που υπάρχουν ή ετοιμάζονται (Αγροτουρισμός κ.α.)…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου