Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΟΤ) της βίλας του Γ. Ραγκούση...

Πολύς θόρυβος έγινε τις τελευταίες δύο εβδομάδες σχετικά με τη βίλα του Γιάννη Ραγκούση στην Πάρο και το γεγονός ότι την προσφέρει προς ενοικίαση σε κάθε ενδιαφερόμενο, έλληνα ή ξένο, μέσω ιστοσελίδων. Η συνεισφορά μας…


…στα σχετικά ρεπορτάζ, αποκαλύψεις, ερωτήματα για τη νομιμότητα της ενοικίασής της και άλλα σχόλια, είναι ότι η βίλα “Fullmoon” του πρώην υπουργού - και της σύζυγου του - εκμισθώνεται νομίμως και διαθέτει Ειδικό Σήμα Λειτουργίας Τουριστικής Επιπλωμένης Έπαυλης από τον ΕΟΤ (στη φωτό).

Ομολογουμένως, το ψάξαμε από περιέργεια, πρωτίστως και βρήκαμε ότι ο Γ. Ραγκούσης και η σύζυγός του - εμφανίζονται και οι δύο στο ΕΣΛ ως ιδιοκτήτες - έχουν κάνει χρήση του νέου θεσμικού πλαισίου για τις τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις που προβλέπεται από τον Ν. 4179/2013 και που ουσιαστικά δίνει τη δυνατότητα σε ιδιοκτήτες μονοκατοικιών ελάχιστου εμβαδού 80 τ.μ. (αρχικά ήταν 100 τ.μ.) να αποκτήσουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και να τις εκμισθώνουν, το λιγότερο για μία εβδομάδα και για συνολικά τρεις μήνες εντός του κάθε έτους.

Το ΕΣΛ εκδόθηκε στις 4 Μαρτίου.
Ταύτα.

1 σχόλιο: