Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Κίνα: Γεμάτο Κυκλάδες το μεγάλο αφιέρωμα του Luxing Zhe



Αφιερωμένο στο Αιγαίο και ειδικότερα στις Κυκλάδες είναι το πρόσφατο τεύχος του πανκινεζικής κυκλοφορίας μηνιαίου έγκριτου περιοδικού World Traveler (Luxing Zhe). Στις 100 σελίδες του περιοδικού προβάλλονται αντιπροσωπευτικά νησιά όπως...



...η Πάρος, Μύκονος-Δήλος, Μήλος, και Σαντορίνη, με ποικίλες πτυχές των τουριστικών υπηρεσιών που προσφέρουν όπως χώρους πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, αγορές, τόποι αναψυχής, ελληνική κουζίνα, χώροι διαμονής και διασκέδασης, κ.α., με ιδιαίτερη έμφαση στον ρομαντικό-γαμήλιο τουρισμό.
Το εξώφυλλο είναι εξ’ ολοκλήρου σχεδιασμένο με βάση το αφιέρωμα και έχει τίτλο: "Ατέρμονη Θάλασσα, Αδιάλειπτος Έρωτας -- Ξεχνώντας το χρόνο αφημένοι στον ρομαντισμό του Αιγαίου".
Στις θεματικές ενότητες του αφιερώματος ---πολυσέλιδες, με περιγραφή  δραστηριοτήτων και χώρων, με χρήσιμες συμβουλές του περιοδικού και με παράθεση φωτογραφιών, συχνά με χρηστικές πληροφορίες και στοιχεία  επικοινωνίας--- περιλαμβάνονται:  αρχαιολογικοί χώροι και αξιοθέατα, φυσικά και αρχιτεκτονικά τοπία, διαδρομές περιπάτου, τόποι διαμονής και αναψυχής, αγορές, ξενοδοχεία και εστιατόρια-καφέ, γαστριμαργικές απολαύσεις, εκδρομές με αυτοκίνητο, κλπ.   
Το πολυσχιδές και πρωτότυπο τουριστικό αφιέρωμα του περιοδικού, το μεγαλύτερο από απόψεως έκτασης σελίδων και κάλυψης θεματικής ύλης που έχει γίνει μέχρι σήμερα στον χώρο των κινεζικών ΜΜΕ για την Ελλάδα, προσφέρεται επίσης σε ηλεκτρονική  μορφή (APPs για συσκευές της Apple/ iOS- iPhone / iPad)  σε χρήστες που επιθυμούν την τοποθέτηση του σε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ταμπλέτες  κλπ. 
Παράλληλα, τέσσερα ημίωρα τηλεοπτικά επεισόδια αναμένεται να προβληθούν σε 33 τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα στο σύνολο σχεδόν της κινεζικής επικράτειας (σε 31μητροπολιτικά κέντρα και πρωτεύουσες επαρχιών).  Το σύνολο του αφιερώματος θα είναι διαθέσιμο σύντομα και στον διαδικτυακό χώρο, ιστοσελίδα του οργανισμού WT.
Το αφιέρωμα πραγματοποιήθηκε από τον ταξιδιωτικό οργανισμό WORLD TRAVELER MEDIA με έδρα τη Σαγκάη, με την φιλοξενία δημοσιογραφικής  5μελούς στις Κυκλάδες για 9 συνολικά μέρες, τον περασμένο Οκτώβριο. 
Η δημοσιογραφική αποστολή διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη , την MTC GROUP και τους Δήμους των νησιών, με την επικοινωνιακή συνδρομή ΓΤΕ Σαγκάης, με τα οποία κινεζικό ΜΜΕ διατηρεί στενούς δεσμούς συνεργασίας.  Στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών και φωτογραφικών συνεργείων του WT Media συνεισέφερε Δ/νση Δημ. Σχέσεων ΓΓΕΕ.
Οι Κινέζοι τουρίστες, καθώς εξέρχονται σταδιακά από τις συμβατικές μορφές τουρισμού και αναζητώντας κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό, είναι σε θέση να καταστήσουν την Ελλάδα και την τουριστική της αγορά ως μια από τις πλέον ελκυστικές για αυτούς, και να καταφθάνουν σε αυτή σε μεγαλύτερους ακόμη αριθμούς. Ήδη την τελευταία διετία, το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη τετραπλασίασε τον αριθμό θεωρήσεων, ενώ Ελλάδα και Κίνα, μετά από σειρά συμφωνιών και ρυθμίσεων, έχουν  απλοποιήσει ακόμα περισσότερο την διαδικασία θεωρήσεων, με το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Σαγκάη να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις προξενείων της ΕΕ από την σκοπιά της ταχύτητας διεκπεραίωσης αιτούμενων θεωρήσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου