Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Έρευνα Cosmos: Μείωση τιμών σε Κρήτη και Κέρκυρα

Η τάση ζήτησης για αυτο-εξυπηρετούμενα καταλύματα είναι ισχυρή σε αγορές όπως η Μ. Βρετανία και για προορισμούς όπως η Ελλάδα. Επιπρόσθετα το κόστος ορισμένων βασικών προιόντων και υπηρεσιών στους τουριστικούς προορισμούς ενδιαφέρει γενικότερα και τους πελάτες…



…κύριων καταλυμάτων.
Για αυτό και παρακολουθείται, άλλωστε, κυρίως μέσω της ετήσιας έρευνας των Βρετανικών Ταχυδρομείων, μόνο που εδώ και λίγο καιρό, οι tour operators διενεργούν και δικές τους ανεξάρτητες έρευνες, μέσω στελεχών τους, στους κύριους προορισμούς των πελατών τους.
Ο Cosmos είναι ένας από αυτούς, παρακολουθώντας το κόστος 20 αγαθών (ψωμί, γάλα, δημητριακά, τυρί, αυγά, αναψυκτικά, πίτσα κ.λπ.) σε τοπικά supermarket και minimarket.
Σύμφωνα με τη φετινή έρευνα, το Algarve στην Πορτογαλία, είναι ο πιο οικονομικός προορισμός για τους πελάτες αυτο-εξυπηρετούμενων καταλυμάτων και ο πιο ακριβός η Λεμεσός στην Κύπρο.
Σύμφωνα με την έρευνα, στην Κέρκυρα και στην Κρήτη, οι τιμές εμφάνισαν μείωση 10% και 16% αντίστοιχα σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ σε τέσσερις ισπανικούς προορισμούς - Costa Blanca, Menorca, Majorca και Lanzarote - οι τιμές αυξήθηκαν κατά 20%.
Η έρευνα έδειξε επίσης ότι υπάρχει μεγάλη διακύμανση τιμών μεταξύ καταστημάτων εντός θερέτρων, supermarkets και μικρών τοπικών μαγαζιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου