Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μουσεία- Αρχαιολογικοί Χώροι: Θεαματική η αύξηση εσόδων λόγω διευρυμένου ωραρίου

Ανοίγουμε παρένθεση: το ωραίο με την ανασχηματολογία είναι ότι “ζωηρεύει” λίγο το σκηνικό, ως προς τη δραστηριότητα και τις εμφανίσεις ορισμένων υπουργών. Κλείνουμε παρένθεση και συνεχίζουμε. Σημαντικές αυξήσεις, ακόμα και υπερδιπλασιασμό σε κάποιες περιπτώσεις, των εισπράξεων κατέγραψαν…



…τον περασμένο Απρίλιο τα 33 μουσεία και αρχαιολογικοί χώρου όπου εφαρμόζεται το νέο, διευρυμένο ωράριο.
Πρόκειται για τα μουσεία στα οποία εφαρμόστηκε το Εθνικό Πιλοτικό Σχέδιο αναβάθμισης, με την προβλεπόμενη επέκταση του ωραρίου, την ανακαίνιση και επαναλειτουργία των πωλητηρίων και τον επανασχεδιασμό της πολιτικής των πωλητέων ειδών.
Τα απλά, αυτονόητα και στοιχειώδη πράγματα δηλαδή, που χρόνια τώρα συζητάει και ζητάει ο τουριστικός κόσμος.Και μαζί με αυτά, η ανάγκη αναδιοργάνωσης και επαναπροσδιορισμού του ΤΑΠΑ, το οποίο, από την άλλη πλευρά, ήταν στους φορείς που όδευαν προς κατάργηση.
Τη μεγαλύτερη άνοδο εσόδων, η οποία εκτοξεύτηκε στο 115,8%, κατέγραψε το Ακρωτήρι Θήρας και ακολούθησαν το Αρχαιολογικό Μουσείου Ηρακλείου με άνοδο 109,5% και το Μουσείο Λευκού Πύργου με άνοδο 100,2%.
Βέβαια, στοιχεία για τα εισιτήρια δεν δόθηκαν ακόμα και τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα είναι από τον Ιανουάριο, μήνα κατά τον οποίο φάνηκε μία αυξητική τάση και στις εισόδους και στις εισπράξεις των περισσότερων Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων.
Έχουμε και τρεις νέες πρωτοβουλίες.

  • Για πρώτη φορά, υποχρεούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να ενημερώνουν καθημερινά για τους επισκέπτες, τα έσοδα και την κίνηση των πωλητηρίων, “ώστε να αποφασίζονται ταχύτατα οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις”.
  • Προχωρεί η διαδικασία για το σχεδιασμό και την κατασκευή νέων πωλητηρίων, όπου χρειάζονται, τα οποία, υπό την επίβλεψη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, θα τηρούν τα αναγκαία ποιοτικά, τεχνικά και αισθητικά κριτήρια.
  • Σε συνεργασία με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για τους τελειοφοίτους της ΑΣΚΤ, με σκοπό να αναδειχθούν έργα νέων εικαστικών με αναφορές στην πολιτιστική μας κληρονομιά, τα οποία θα εμπλουτίσουν τα πωλητήρια όλης της χώρας.
Τα σχετικά στοιχεία έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο υπουργός Πολιτισμού Π. Παναγιωτόπουλος…
Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου