Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Χωρίς διανομή ξένου τύπου, η Ελλάδα!

Είναι ένα μικρό “σοκ” για πολλούς η είδηση της αναστολής λειτουργίας λόγω πτώχευσης του Πρακτορείου Διανομής Ξένου Τύπου στην Ελλάδα! Τόσο για την ιστορία του όσο και για το αντικείμενό του καθεαυτό. Η εξέλιξη έχει και άμεσο τουριστικό ενδιαφέρον. Η έλλειψη ξένων τίτλων εντύπων σε μία χώρα που δέχεται πια τόσα…



…εκατομμύρια ξένων επισκεπτών, ηχεί “παράξενα” και είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα.
Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ένα τέτοιο κενό στη χώρα μας και σίγουρα η κυκλοφορία διαφόρων ξένων εντύπων μέσω άλλων οδών, δεν είναι επαρκής για να καλύψει τις ανάγκες.
Οι πληροφορίες που υπάρχουν κάνουν λόγο για ενδιαφέρον κυπριακών επιχειρήσεων να αναλάβουν τη διανομή ξένου τύπου, αλλά από ό,τι καταλαβαίνουμε κάτι τέτοιο δεν θα γίνει πολύ σύντομα.
Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας διακινούνταν περίπου 4000 τίτλοι ξένων περιοδικών και 20 τίτλοι εφημερίδων. Υπήρχαν μάλιστα περιπτώσεις εντύπων, κυρίως ορισμένων πολύ δημοφιλών τίτλων βρετανικών και γερμανικών εφημερίδων (tabloids), που έχουν τόσο μεγάλη κυκλοφορία στην Ελλάδα, τη θερινή περίοδο, ώστε η εκτύπωσή τους γίνεται εδώ!
Ελπίζουμε να βρεθεί λύση το συντομότερο δυνατόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου