Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Louis Cruises: Νέοι προορισμοί και 60 θεματικές κρουαζιέρες για το 2014

- Αύξηση 20% στις κρατήσεις, φέτος

Με νέους προορισμούς και ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον προιόν θεματικών κρουαζιερών, με αναφορές στον πολιτισμό και την ιστορία, τη γαστρονομία και την παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, η εταιρεία Louis Cruises, “βλέπει” μία αύξηση 20% στις επιβεβαιωμένες κρατήσεις για τη φετινή περίοδο.


Η εταιρεία ενέταξε επιπλέον επτά ελληνικούς προορισμούς - Κως, Χίος, Μήλος, Σύμη, Ίος, Σάμος, Σύρος - και δύο τουρκικούς - Μποντρούμ και το Tσεσμέ - σε σχέση με το 2013. 
Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν ο Διευθύνων Σύμβουλος της Louis Cruises Κυριάκος Αναστασιάδης και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας, για την επόμενη περίοδο η εταιρεία σχεδιάζει την επέκταση της σε νησιά του Ιονίου και για το 2016 σε ακόμη περισσότερους ελληνικούς προορισμούς. 
Σύμφωνα με τις προβλέψεις τους για φέτος αναμένονται 820.000 επισκέψεις επιβατών της σε ελληνικά λιμάνια από τους οποίους οι 150.000 θα είναι home porting προσμετρώντας και τα δύο πλοία που ναυλώνει η Thomson Cruises από τα πέντε που διαθέτει συνολικά. Παράλληλα, για το 2014, η Louis Cruises έχει εντάξει στα προγράμματα της 60 θεματικές κρουαζιέρες με αναφορά στην αρχαιολογία, την ιστορία τα ήθη και τα έθιμα μέσα από την παραδοσιακή μουσική και το χορό, την τοπική κουζίνα, τα ελληνικά κρασιά και τη σύγχρονη ελληνική μουσική. 
Για την υλοποίηση του φετινού προγράμματος  παραδοσιακής μουσικής και χορού η εταιρεία επέκτεινε τη συνεργασία της με το Λύκειο των Ελληνίδων -ένα πολιτιστικό φορέα που μετρά 103 χρόνια προσφοράς- που θα έχει παρουσία σε 18 θεματικές κρουαζιέρες. 
Η εταιρεία υπολόγισε με βάσει περυσινά στοιχεία ότι η ετήσια συνεισφορά από τη δραστηριότητα της στην εθνική οικονομία ανέρχεται σε 76 εκατ. ευρώ
Στη συνεισφορά συνυπολογίζει, από τις δαπάνες των επιβατών έως τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες στα πλοία της για τις οποίες το 2013 κατέβαλε 17 εκατ. ευρώ. Τα στελέχη της εταιρείας επισήμαναν ότι με τη Louis Cruises ταξιδεύουν επιβάτες από πάνω από 148 εθνικότητες ενώ σε κάθε κρουαζιέρα φιλοξενούνται τουρίστες από 25 με 30 εθνικότητες. 
Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι παγκοσμίως ταξιδεύουν σε ετήσια βάση με κρουαζιερόπλοια 24 εκατ. τουρίστες εκ των οποίων περίπου το 50% προέρχεται από τις ΗΠΑ. 

Για τον ελληνικό προορισμό εκτίμησε ότι αν βελτιωθούν οι διαδικασίες έκδοσης θεωρήσεων στο πλαίσιο και των προτάσεων που προωθεί η Ε.Ε.  έχει τη δυνατότητα σε ετήσια βάση υποδοχής, επιπλέον, 2 με 3 εκατ. επιβατών κρουαζιέρας. Επίσης, θεωρεί ότι πρέπει να χαραχθεί μία κοινή πολιτική προώθησης της κρουαζιέρας για τη χώρα με τους αερομεταφορείς. Εξάλλου, υποστήριξε ότι οι Τουρκικές Αερογραμμές έχουν καταστεί υποστηρικτής της Ελλάδας ως προορισμού κρουαζιέρας μέσω του δικτύου των απευθείας πτήσεων που συνδέουν τη Κωνσταντινούπολη με προορισμούς της Νότιας Αμερικής, της  Ασίας κ.α. Πάνω σε αυτό τόνισε ότι η εταιρεία θεωρεί εν δυνάμει επιβάτες για τα κρουαζιερόπλοια της Louis τόσο τα 18 εκατ. ξένων επισκεπτών της χώρας μας όσο και τα 35 εκατ.  της Τουρκίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου