Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Α. Σαμαράς για Τουρισμό: "Θα σπάσουμε νέο ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει"...


- Μισό δισ. ευρώ επενδύσεις την επόμενη εξαετία
- Προτεραιότητα οι φορολογικές ελαφρύνσεις
- Μπορούμε 50% αύξηση αφίξεων και 30% εσόδων σε δέκα χρόνια

«Προσωπικά ενοχλημένος» από την υψηλή φορολόγηση που αντιμετωπίζουν οι τουριστικές επιχειρήσεις, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς πριν από λίγο στην εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΤΕ, κάνοντας λόγο για ένα…

 
…«απαράδεκτα υψηλό» επίπεδο φορολόγησης σε σχέση με τις ανταγωνίστριες χώρες.
Προανήγγειλε μάλιστα πρωτοβουλίες για την ελάφρυνση της φορολογίας στον κλάδο του τουρισμού κατά την επόμενη τετραετία, φέροντας ως παράδειγμα τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Σήκωσε ψηλά τους στόχους του τουρισμού, τονίζοντας ότι βάσει των μελετών που υπάρχουν, υπάρχει η δυνατότητα για 50% αύξηση των αφίξεων και 30% των εσόδων στην επόμενη 10ετία.
Δεσμεύθηκε για επενδύσεις ύψους μισού δισ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 6 χρόνια στον τουρισμό μέσω του ΕΣΠΑ, με αντίστοιχα 3 δισ. ευρώ επενδύσεις από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στις μαρίνες, για τις οποίες, όπως είπε, από τις 32 μαρίνες που λειτουργούν σήμερα στην Ελλάδα, “θα ξεπεράσουμε σύντομα τις 70 και στα επόμενα 10 χρόνια τις 100» αλλά και σε νέες αεροπορικές συνδέσεις με σημαντικές τουριστικές αγορές (π.χ. Κίνα) και στην επιτάχυνση της διαδικασίας χορήγησης visa. 
Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, το σχέδιο για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, θα κινηθεί στους εξής κύριους άξονες: 
Χωροταξικό σχεδιασμό, δασολόγιο, χάραξη αιγιαλού. “Είναι μεταρρυθμίσεις που είχαν στοιχειώσει την Ελλαδα για δεκαετίες και τώρα τις προχωρούμε”, είπε.
Αδειοδότηση που ήταν δύσκολη και αποκρατικοποίηση μαρίνων
Το επίπεδο φορολόγησης είναι απαράδεκτα υψηλό σε σχέση με τι ανταγωνίστριες χώρες. Ήδη μειώθηκε χωρίς να είναι εύκολο ο ΦΠΑ από το 23% στο 13% και θα συνεχίσει η μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης.
Συνδεσιμότητα διαφορετικών προορισμών μέσα στην Ελλάδα αλλά και με το εξωτερικό. 
Προωθούναι οι συμβάσεις παραχώρησης λιμανιών και αεροδρομίων της χώρας
Αναβάθμιση του κέντρου και του παραλιακού μετώπου των τουριστικών πόλεων ξεκινώντας από την Αθήνα. 
Έκανε λόγο επίσης για 13 δράσεις που προωθούνται μεταξύ των οποίων, αλλαγή κατεύθυνσης της εμπορικής στρατηγικής, ανάπτυξη ποιοτικών υποδομών και αύξηση επενδύσεων, ενίσχυση της κρουαζιέρας, αύξηση των μαρίνων, διευκόλυνση χορήγησης βίζας, μείωση των τελών των αεροδρομίων. 
Ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως προϋπόθεση για την αναβάθμιση του τουρισμού είναι η σταθερότητα και «πάνω από όλα η σοβαρότητα. Όχι συνεχώς οργισμένες καταγγελίες που θυμίζουν μαθητικά 15μελή».
«Μερικοί μπορεί να μη θέλουν να ενηλικιωθούν. Η χώρα όμως τους αφήνει πίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά, σχόλια που όπως ερμηνεύθηκε, παραπέμπουν στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ευχαρίστησε θερμά την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννηπου ανταποκρίνεται πλήρως και με επιτυχία στα καθήκοντά της” και τον ΣΕΤΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του που βρέθηκε, απόψε, “μεταξύ ανθρώπων που κράτησαν όρθια την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια”.
Για κλείσιμο κρατάμε μία αποστροφή του λόγου του, όταν είπε ότι “το 2013 ήταν χρονιά ρεκόρ το 2014 θα σπάσουμε αυτό το ρεκόρ, η κοσμογονία έχει αρχίσει, ετοιματείτε να υποδεχθείτε περισσότερους από 20 εκατ. τουρίστες”…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου