Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Έξαλλοι οι Βρετανοί με τις διαδικασίες Visa για τους Κινέζους

Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης φέρνει μεγάλο μέρος του τουριστικού κόσμου της Βρετανίας, η ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης ότι επισπεύδει τις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων για τους κινέζους που επιθυμούν να επισκεφθούν τη χώρα. Από σήμερα, οι γαλλικές αρχές στην Κίνα…


…με αφορμή και την υποδοχή της Νέας Χρονιάς στις 31 Ιανουαρίου, υπόσχονται visa εντός 48 ωρών, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία. Το Σαββατοκύριακο, ο βρετανικός τύπος έβριθε θεμάτων και δηλώσεων τουριστικών παραγόντων σχετικά με την αδυναμία της βρετανικής κυβέρνησης να υλοποιήσει τι εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών πέρυσι, ότι θα θέσει σε ισχύ ένα νέο σύστημα για την γρήγορη και εύκολη χορήγηση visa στους Κινέζους που επιθυμούν να ταξιδέψουν στη Μ. Βρετανά.
Το βρετανικό σύστημα προβλέπει την ταυτόχρονη έκδοση visa για Κινέζους που αιτούνται χορήγηση θεώρησης Schengen, αλλά η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνεται μόνον μέσω διαπιστευμένου τουριστικου γραφείου, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι ολοένα και περισσότεροι Κινέζοι που ταξιδεύουν μεμονωμένα.
Από την άλη πλευρά, η διαδικασία fast track που ετοιμάζουν οι Βρετανοί θα αφορά μόνον VIP Κινέζους και θα έχει και πρόσθετο κόστος.
Η διαδικασία για έκδοση visa για τη Μ. Βρετανία σήμερα διαρκεί τουλάχιστον πέντε μέρες και η βρετανική τουριστική αγορά εκτιμά ότι η χώρα χάνει ετησίως πάνω από 1,2 δισ. λίρες από τους Κινέζους που προτιμούν να βγάλουν visa Schengen και να ταξιδέψουν σε άλλες χώρες τη Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα του travelzoo, που έδειξε ότι η Ιταλία, η Ελβετία και η Ελλάδα είναι δημοφιλέστεροι προορισμοί για τους Κινέζους της ενδοχώρας από τη Βρετανία, σχολιάστηκε έντονα στα βρετανικά media με τη βασική επισήμανση ότι η Μ. Βρετανία χάνει σταθερά έδαφος ως προς την προσέλκυση περισσότερων Κινέζων τουριστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου