Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Political Risk Map: Βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας για το 2014

Έχει και αυτό τη σημασία του. Κατά μία κατηγορία βελτιώθηκε η θέση της Ελλάδας, στην εξάβαθμη κλίμακα επικινδυνότητας και πάσης φύσεως απειλών, μεταξύ των οποίων και η πολιτική αστάθεια ή βία, που εκπονεί και παρακολουθεί σε 200 χώρες…




…η εταιρεία ασφαλιστικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις και κορυφαία διεθνώς στο risk management, Aon.
Σύμφωνα με τον σχετικό διαδραστικό Χάρτη που εκδίδει ετησίως η Aon - και τον οποίο συμβουλεύονται δεκάδες χιλιάδες εταιρείες, επιχειρηματίες, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και άλλοι παράγοντες - η Ελλάδα για το 2014 από την κλίμακα High στην κλίμακα Medium, με θετικά σχόλια και προοπτικές σε όλους τους εξεταζόμενους τομείς ρίσκου, που είναι η τρομοκρατία και οι δολιοφθορές, οι κοινωνικές αναταραχές, έκτροπα, απεργίες κ.λπ. καθώς και οι σοβαρότεροι κίνδυνοι, όπως… επανάσταση, εμφύλιος πόλεμος, πόλεμος κ.α..
Στο σχετικό κείμενο που συνοδεύει την κατάταξη της Ελλάδας, επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η θέση της χώρας μας βελτιώθηκε ως προς όλες τις πιθανές πηγές ρίσκου, καθώς έχουν περιοριστεί τα περιστατικά βίας και τα επεισόδια, αν και εξακολουθούν να πραγματοποιούνται απεργίες και διαδηλώσεις. Σύμφωνα με τους αναλυτές της Aon παραμένει μία πιθανότητα κοινωνικής αναταραχής, κάτι που κρατάει την Ελλάδα σε αυτήν την κατηγορία και όχι σε χαμηλότερη, επισημαίνεται ότι υφίσταται τρομοκρατική δραστηριότητα αλλά χαρακτηρίζεται μέτριας έντασης (προφανώς τα στοιχεία ετοιμάστηκαν προ της απόδρασης Ξηρού...) και τονίζεται ότι και στο μέτωπο των Ελληνο-τουρκικών σχέσεων, παραμένουν “διαφωνίες επί μέρους του Αιγαίου” αλλά αναφέρεται ότι δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να προμηνύουν κλιμάκωση της όποιας έντασης.  
Αναλυτικά ο χάρτης, εδώ.

Μάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου