Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Eurostat: Πρωτιά Ελλάδας στην αύξηση των διανυκτερεύσεων το 2013

- Και ένας "γρίφος" για τις διανυκτερεύσεις ημεδαπών...

Εκτός από τη μεγάλη αύξηση στις αφίξεις, με ένα από τα υψηλότερα ποσοστά σε διεθνές επίπεδο, το 2013, η Ελλάδα αναδείχθηκε και ο προορισμός με το μεγαλύτερο ποσοστό αύξησης- 11,7% - και σε επίπεδο διανυκτερεύσεων, σύμφωνα με την Eurostat.

 
Σύμφωνα με τη Eurostat, o αριθμός των διανυκτερεύσεων σε τουριστικά καταλύματα της ΕΕ αυξήθηκε, το 2013, σχεδόν σε όλα τα κράτη- μέλη, εκτός από την Ιταλία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Φινλανδία και το Βέλγιο. 
Η Ελλάδα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση στην ΕΕ (11,7%) και ακολουθούν η Μάλτα (7,8%), η Λετονία (7,3%), η Μ. Βρετανία (6,5%) και η Βουλγαρία (6,2%).
Στη χώρα μας κατεγράφησαν 87,3 εκατομμύρια διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα, εκ των οποίων το 79% αφορά αλλοδαπούς και το 21% Έλληνες. Σε σχέση με το 2012, οι διανυκτερεύσεις αλλοδαπών αυξήθηκαν κατά 13,2% και των ημεδαπών κατά 6,7%.
Αυτό το τελευταίο, βέβαια, μας παραξενεύει, καθώς η εσωτερική μας αγορά έχει υποστεί μεγάλες απώλειες και από το 2010, ο αριθμός διανυκτερεύσεων από ημεδαπούς καταγράφει σημαντική μείωση, κατά μέσο όρο γύρω στο 8% ετησίως.
Ακόμα δεν έχουμε εικόνα για το 2012, γιατί ούτε η δική μας Στατιστική Υπηρεσία έχει βγάλει τα σχετικά στοιχεία, αλλά ούτε και η Eurostat. Αν η μείωση συνεχίστηκε σε ανάλογο ποσοστό και κατά τη διάρκεια του 2012, τότε η αύξηση που αναφέρεται στο 2013, ίσως να εξηγείται διαφορετικά.
Επιστρέφοντας στα της Eurostat, σε απόλυτους αριθμούς, οι περισσότερες διανυκτερεύσεις καταγράφηκαν στη Γαλλία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Γερμανία και στη Μ. Βρετανία. Τα πέντε αυτά κράτη- μέλη αντιπροσωπεύουν το 70% του συνόλου των τουριστικών διανυκτερεύσεων στην «ΕΕ των 28».

Συνολικά, στην ΕΕ σημειώθηκε ρεκόρ στον αριθμό των διανυκτερεύσεων το 2013 (2,6 δισεκατομμύρια διανυκτερεύσεις) και αύξηση κατά 1,6%, σε σχέση με το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου