Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο. Κεφαλογιάννη: "Ναι" στη χειμερινή ανάπαυλα, αλλά απαιτείται ολοκληρωμένο πρόγραμμα...


Η πρόταση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων για "σχολική ανάπαυλα" αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένα, μπορεί να αποτελέσει μέρος ενός συνολικού προγράμματος, ενταγμένου στην ελληνική πραγματικότητα, προσαρμοσμένου στις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες της περιόδου,  που θα εξυπηρετεί με σοβαρότητα μια πολιτική αναζωογόνησης του τουρισμού σε λιγότερο αναπτυγμένες περιοχές. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο...




... η Ο. Κεφαλογιάννη, υπογραμμίζοντας ότι το υπουργείο Τουρισμού εξετάζειτην πρόταση

«με ιδιαίτερη προσοχή και σοβαρότητα».

Όπως τόνισε, για να υπάρξει ολοκληρωμένη εφαρμογή του προτεινόμενου προγράμματος, απαιτείται η συνέργεια πολλών Υπουργείων και φορέων και πρωτίστως η ενημέρωση και η συμμετοχή της ελληνικής κοινωνίας.

Κυρίως, απαιτείται η ανάληψη πρωτοβουλίας από το Υπουργείο Παιδείας για τη διευθέτηση όλων των κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων, καθώς και η συνεργασία του Υπουργείου Πολιτισμού για την πολιτιστική διάσταση του προγράμματος μέσω της ανάδειξης των πολιτισμικών στοιχείων κάθε περιοχής, του Υπουργείου Μεταφορών για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, των Περιφερειών της χώρας και της τοπικής αυτοδιοίκησης για την ενεργή συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Ανέφερε ότι το Υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τους τουριστικούς παράγοντες για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με κύριο γνώμονα, το σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας, την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας.

«Η στρατηγική του υπουργείου Τουρισμού έχει ως κεντρικό της στόχο τη στήριξη του εσωτερικού τουρισμού, τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και τη διάχυση της τουριστικής ανάπτυξης σε όσο το δυνατόν περισσότερες περιοχές της χώρας.

Κάθε πολιτική μας πρωτοβουλία εντάσσεται σε έναν συνολικό σχεδιασμό που υπηρετεί κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς» είπε χαρακτηριστικά.

Όπως το βλέπουμε εμείς, είναι σαφές ότι η πρόταση της ΠΟΞ θα αποτελέσει τη βάση για μία συνολική και συλλογική παρέμβαση, τόσο από πλευράς Πολιτείας και κυβέρνησης, όσο και από πλευράς τουριστικού κόσμου και τοπικών κοινωνιών, με συνδυασμό και συνέργειες σε πολλά επίπεδα, ούτως ώστε να μεγιστοποιηθούν τα ωφέλη της και να προκύψουν ουσιαστικά αποτελέσματα, για όλες τις πλευρές.

Επαναλαμβάνουμε δε, ότι τα περί «σκι» και... χιονοδρομιών που κατακλύζουν τα media, δεν έχουν καμία σχέση με τη συγκεκριμένη πρόταση και την ουσία της.

Για να δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου