Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Διαβάσαμε: Τι αναφέρει για την Ελλάδα η έρευνα του ABTA για το 2014

Από Μ. Βρετανία τα πρώτα θετικά μηνύματα του 2014. Η καθιερωμένη ετήσια έρευνα του ABTA, περιλαμβάνει την Ελλάδα στους δώδεκα πιο δημοφιλείς προορισμούς των Βρετανών για τη νέα τουριστική περίοδο, στέκοντας ειδικά στη διαπίστωση…




…ότι λόγω της κρίσης, ο προορισμός είναι πολύ πιο ελκυστικός οικονομικά, αφού έχουν μειωθεί οι τιμές σε πολλές υπηρεσίες και προιόντα.
Όπως αναφέρεται στην έρευνα, τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά στην αγγλική αγορά παραμένουν η Κρήτη, η Κέρκυρα, η Ρόδος και η Ζάκυνθος, αλλά επισημαίνονται και άλλες επιλογές που μπορεί να εξετάσει κανείς παίρνοντας μία γεύση από «αυθεντική» Ελλάδα, όπως η Θάσος, η Ικαρία, η Αλόννησος και η Σκόπελος. 
Η Σαντορίνη επισημαίνεται ως προορισμός για διακοπές πέντε αστέρων με καταπληκτική θέα, αλλά και ως η πιθανή τοποθεσία της μυθικής Ατλαντίδας. 
Σε αυτά που θα πρέπει να γνωρίζουν ή να προσέξουν οι Βρετανοί στη χώρα μας, η έκθεση αναφέρει την ύπαρξη τακτικών απεργιών, διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις και κωμοπόλεις. Βέβαια, αυτό το απόσπασμα είναι λίγο... copy & paste από τις προηγούμενες εκθέσεις.
Παράλληλα, συνιστάται να παίρνουν απόδειξη για οποιοδήποτε προϊόν αγοράζουν και ενημερώνει ότι αν κάποιος αγοράσει πειρατικό cd ή dvd στην Ελλάδα μπορεί να φυλακισθεί. Επίσης, τονίζει ότι η ελληνική αστυνομία δεν δέχεται απρεπή ή θορυβώδη συμπεριφορά ιδίως όταν διαπιστώνεται υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Πάνω σε αυτό σημειώνει ότι η ταξιδιωτική ασφάλιση δεν καλύπτει περιπτώσεις συμβάντων μετά την κατανάλωση αλκοόλ.

Στην “Καθημερινή” που φιλοξενεί το σχετικό ρεπορτάζ, υπάρχει και η πληροφορία από την Expedia, ότι οι αναζητήσεις για τα ελληνικά νησιά στο βρετανικό site υπερδιπλασιάστηκαν για το 2014, σε σύγκριση με το 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου