Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Εμείς μετράμε νέες πτήσεις για το 2014, αλλά τους Ελεγκτές, τους ρωτήσαμε;

- Μία εξέλιξη που αλλάζει τα δεδομένα του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας
- Και μία επιστολή του TUI Travel που βάζει τα γυαλιά σε πολλούς... 

Βεβαίως, όταν απαριθμούμε τα νέα δρομολόγια και τις πρόσθετες πτήσεις που προγραμματίζονται για φέτος σε σύγκριση με πέρυσι, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ποιοι και πως φροντίζουν να λειτουργεί όσο το δυνατόν καλύτερα όλο αυτό το “σύστημα”. Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας, λοιπόν, μας… “προσγειώνουν” απότομα καθώς…




…κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τη φετινή περίοδο και ζητούν άμεση πρόσληψη νέων ελεγκτών, υπογραμμίζοντας ότι πέραν της αύξησης των πτήσεων προς Ελλάδα, προβλέπεται και τεράστια αύξηση και των υπερπτήσεων του Ελλαδικού χώρου, λόγω του ανοίγματος του εναέριου χώρου του Κοσόβου.
Οφείλω να ενημερώσω τους αρμοδίους” τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Σπύρος Ρολάκης, “ότι μετά το άνοιγμα του εναερίου χώρου του Κοσσόβου (που σημαίνει πως θα γίνει εκρηκτική αύξηση των υπερπτήσεων πάνω από τον Ελλαδικό Εναέριο Χώρο) και την προβλεπόμενη αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Ελλάδα για φέτος, δεν μπορώ, προς το παρόν, να δώσω διαβεβαίωση συνέχισης των επιδόσεών μας χωρίς να υπάρξει άμεσα προκήρυξη για την πρόσληψη νέων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
Ενημερωτικά, τα έξοδα μισθοδοσίας, εκπαίδευσης, επαγγελματικών ταμείων και εξοπλισμού δεν επιβαρύνουν το Ελληνικό Δημόσιο αλλά πληρώνονται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Eurocontrol.
Έτσι, στις 18 Φεβρουαρίου 2014, στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στης Βρυξέλλες μεταξύ IATA, IACA, Eurocontrol και Flow Control της Ελλάδας, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας επιφυλάσσεται να συμμετάσχει”.
Με την ευκαιρία, να σχολιάσουμε ότι αυτό που δεν πράττουν όπως θα έπρεπε οι παράγοντες των ελληνικών τουριστικών προορισμών, δηλαδή να αποδίδουν ένα “ευχαριστώ” στους ανθρώπους αυτούς, το κάνουν οι tour operators.
Προσέξτε τι αναφέρει σε πρόσφατη επιστολή που απέστειλε στην  Ένωση Ελεγκτών η αρμόδια επικεφαλής του TUI Travel, :

Αγαπητέ κ. Ρολάκη,
Ελληνικές Υπηρεσίες Ελέγχου Εν. Κυκλοφορίας, Καλοκαίρι 2013
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού 2013 η TUI Travel PLC Airlines που αποτελείται από τις TUI Fly Germany – Thomson Airways-UK, TUIFly Nordic – Sweeden, Arkefly – Netherlands, Jetair – Belgium και Corsair International – France, πραγματοποίησε περίπου 16,000 πτήσεις από και προς την Ελλάδα. Οι παραπάνω αεροπορικές εταιρείες μας ζήτησαν να σας εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη στους Έλληνες Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκαν την κυκλοφορία μας και οι διαδικασίες που χρησιμοποιήθηκαν σήμαιναν πως οι μέσες καθυστερήσεις μας ήταν ελάχιστες ως αποτέλεσμα των περιορισμών της Ελληνικής Εναέριας Κυκλοφορίας.
Αυτό ήταν και πάλι ευνοϊκό, συγκρινόμενο με το καλοκαίρι του 2012 και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες για τη συνεχιζόμενη συνεργασία και βοήθεια από τους Ελεγκτές. Συνεχίζοντας, θα ζητούσαμε να διατηρηθεί το ίδιο επίπεδο συνεργασίας κατά το ερχόμενο έτος. Θα καταλάβετε πως η εστίασή μας παραμένει
-η χρονική ακρίβεια στις επιδόσεις 
-η εξοικονόμηση καυσίμων και μειώσεις εκπομπών CO2
Αυτά μπορούν να επιτευχθούν μέσω περισσοτέρων απ’ ευθείας οδεύσεων και, όπου είναι δυνατόν, με προσεγγίσεις συνεχούς καθόδου. Θα επιθυμούσαμε να εξετάσουμε με τα μέλη σας περαιτέρω στρατηγικές ώστε να βελτιώσουμε από κοινού την επιχειρησιακή επίδοση των πτήσεων από και προς την Ελλάδα στους προσεχείς μήνες.
Κλείνοντας, και πάλι ευχαριστούμε για το επιτυχημένο καλοκαίρι του 2013 και ευχόμαστε σε σας και τα μέλη σας Καλές Ευχές για το νέο Έτος

Ειλικρινά,
Eddie Redfern 
Head of Regulatory Affairs (Aviation)
Συγκινητικό αλλά και ενδιαφέρον. Ως προς το μέρος που αναφέρεται στη φετινή περίοδο, είναι μάλλον προφανές ότι ο TUI Travel βλέπει στα συστήματά του την περαιτέρω αύξηση των πτήσεων προς Ελλάδα και σπεύδει να δει τι γίνεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου