Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

ΠΟΤ: Αύξηση του τουρισμού διεθνώς και το 2014

Τα βασικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για το 2013 είναι γενικώς γνωστά πια, αλλά αυτές τις μέρες βγαίνουν πιο αναλυτικά στοιχεία μαζί με τις εκτιμήσεις και για το 2014. Από αυτά, προς το παρόν ξεχωρίζουμε την εκτίμηση του Οργανισμού για περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης…


…κατά 4% με 4,5% σε διεθνές επίπεδο και ειδικά για την Ευρώπη, 3%-4%.
Το 2013, η αύξηση περίπου 5% στην παγκόσμια τουριστική κίνηση, σε πραγματικούς αντιπροσωπεύει 52 εκατ. περισσότερες αφίξεις, εκ των οποίων τα 29 εκατ. έγιναν στην Ευρώπη. Περιμένουμε τα τελικά στοιχεία για την αύξηση του συνόλου των αφίξεων (ξέρουμε μόνον για τις αεροπορικές) στην Ελλάδα, για να δούμε τι μερίδιο από αυτά τα 29 εκατ. αναλογεί στη χώρα μας.
Για το 2014, οι εκτιμήσεις του ΠΟΤ είναι ότι Ασία-Ειρηνικός και Αφρική θα είναι οι περιοχές με τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης του τουρισμού, μεταξύ 4%-6%.
Οι αναλυτές του ΠΟΤ στηρίζουν τις προβλέψεις τους σε στοιχεία για οικονομική ανάκαμψη πολλών οικονομιών το επομενο διάστημα και στη δυναμική αναδυόμενων αγορών προέλευσης τουριστών.

Ως προς αυτό το τελευταίο, στις αγορές προέλευσης τουριστών και με βάση τις τουριστικές διαπάνες, να προσθέσουμε ότι η Ρωσία και η Κίνα ξεχωρίζουν μακράν, με υψηλά διψήφια ποσοστά αύξης σε σύγκριση με τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα του 2012, αλλά με χαμηλότερο ρυθμό. 

Αντιθέτως, σημαντικές αυξήσεις στις τουριστικές δαπάνες, προκύπτουν από Βραζιλία, Κορέα, Ταϊβάν και Νορβηγία. Από τις πιο "παραδοσιακές" αγορές, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ολλανδία, κατέγραψαν μείωση των τουριστικών δαπανών των πολιτών τους στο εξωτερικό, ενώ Γαλλία και Ισπανία, από μείωση το 2012, εμφάνισαν αύξηση πέρυσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου