Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Small Luxury Hotels: Τρία νέα ξενοδοχεία στη Ν. Υόρκη


Πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται τη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο, την πόλη που διαθέτει ξενοδοχεία κάθε είδους και μεγέθους. Από τη δεκαετία των 80’ς το Big Apple έχει υποδεχθεί πολλά boutique ξενοδοχεία στα περίχωρα αλλά και στο κέντρο του Μανχάταν. Και μόνο τα καλύτερα από αυτά συμπεριλήφθηκαν ως μέλη στο portfolio των Small Luxury Hotels of the World ( SLH ). Τα δύο τελευταία χρόνια δε, τα SLH πρόσθεσαν...


...τρία ακόμα ξενοδοχεία ανεβάζοντας τον αριθμό των ξενοδοχείων τους στην Νέα Υόρκη σε έξι . Όλα τα ξενοδοχεία προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία και είναι τοποθετημένα σε διαφορετικές γειτονιές της περιζήτητης πόλης.

Είναι λοιπόν απλώς θέμα προτίμησης και γούστου, ωστόσο με ένα design ξενοδοχείο στο Central Park South , ένα εντυπωσιακό αρχοντικό στο Gramercy Park, ή το αρχοντικά κομψό Flatiron District, τα SLH μπορούν να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα.

Σύμφωνα με τον Paul Kerr, Διευθύνοντα Σύμβουλο των Small Luxury Hotels of the World  "η Νέα Υόρκη ήταν πάντα υπό την στενή παρακολούθησή μας. Τα SLH έχουν μεγάλη παρουσία σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι και η Ρώμη, οπότε είναι αντίστοιχα σημαντικό να εμπλουτίσουμε τη συλλογή μας στη Νέα Υόρκη. Είναι, άλλωστε, η πόλη - κλειδί για την ανάπτυξή μας στην Αμερική-  τη μεγαλύτερα για εμάς αγορά – ωστόσο απόλυτη προτεραιότητα ήταν να βρούμε τα σωστά ξενοδοχεία . Τα The Quin, Refinery Hotel New York and WestHouse Hotel New York είναι οι νέες προσθήκες στη συλλογή μας,και, πραγματικά, άξιζαν την αναμονή ".

The Quin ( άνοιξε στις 11 Νοεμβρίου 2013 ): στην προνομιακή Midtown της Νέας Υόρκης, στο σταυροδρόμι της τέχνης, της μουσικής και της μόδας, το 17 ορόφων προπολεμικό κτίσμα  έχει υπάρξει στην πολυετή ιστορία του κατοικία μερικών από τους μεγαλύτερους μουσικούς και ζωγράφους του 20ου αιώνα. Το The Quin, η νεότερη ξενοδοχειακή είσοδος στο πολυτελές lifestyle της Νέας Υόρκης, ενσωματώνει στην ατμόσφαιρα του το χθες και το σήμερα της Νέας Υόρκης. Μίγμα σύγχρονης πολυτέλειας και πλούσιας καλλιτεχνικής κληρονομιάς, έχει κεφαλοποιήσει το pedigree του ως πρώην Buckingham Hotel αλλά και την ιστορικότητα της διεύθυνσής του, τότε που σε αυτόν τον αριθμό αυτού του δρόμου σύχναζαν θρύλοι της μουσικής, όπως ο πιανίστας/συνθέτης Ignacy Jan Paderewski και οι μεγάλοι της Metropolitan Opera Giuseppe De Luca και Giovanni Martinelli.

Hotel Chandler : Μόλις μερικά βήματα από το Empire State Building, το Hotel Chandler διαθέτει έναν αξιοζήλευτο ταχυδρομικό κώδικα. Πολλοί το προτιμούν για την ατμόσφαιρα της γαλήνιας κομψότητας, μακριά από το θόρυβο της πόλης. Άλλοι πάλι το επιλέγουν ως την απολαυστική εκκίνηση της ημέρας τους με πρωινό στο Juni, το βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin μικρό εστιατόριο -  σπίτι του Chef Shaun Hergatt . Το Juni είναι ένα οικείο 50 θέσεων εστιατόριο που προσφέρει διαφορετικό ανάλογα με την εποχή μενού, και το οποίο είναι τοποθετημένο προνομιακά μέσα στο 138 δωματίων ξενοδοχείο. Η σπιτική ατμόσφαιρα του κάθε δωματίου είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να αντανακλά το διαχρονικό στυλ του ιστορικού κτιρίου.

Westhouse Hotel New York (Opening 23 Δεκεμβρίου 2013 ): ένα νέο πολυτελές boutique ξενοδοχείο σχεδιασμένο για να… προκαλέσει τις  ιδιωτικές κατοικίες, είναι το νεότερο ξενοδοχείο που συμπεριλήφθηκε στα Small Luxury Hotels of the World. Σε βολική θέση στην 55η οδό, μεταξύ 7th Avenue και Broadway, το Westhouse Hotel New York βρίσκεται κοντά σε πολλά αξιοθέατα της Νέας Υόρκης . Τα 172 δωμάτιά του, αντλούν έμπνευση από την ομορφιά και τη γοητεία της δεκαετίας του 20 και προσκαλούν τους επισκέπτες σε μία υψηλή εμπειρία διαμονής με εξατομικευμένα προνόμια και φιλόξενη ατμόσφαιρα.

The Inn at Irving Place : ένα όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό εποχής στην καρδιά του Gramercy Park, το The Inn at Irving Place εντάχθηκε στα SLH το 1996 και αποτελεί αγαπημένο μέλος από τότε . Με τη λιτή του πρόσοψη, το Inn at Irving Place διαθέτει ένα διαχρονικά κλασικό εσωτερικό με γαλήνια και χαλαρωτική ατμόσφαιρα. Τα στοιχεία εποχής αφθονούν σε όλο το ξενοδοχείο-, τα τζάκια, οι αντίκες, τα Tiffany φωτιστικά, τα δάπεδα από ξύλο κερασιάς και τα λουλουδάτα υφάσματα στα έπιπλα, όλα παραπέμπουν  στο ρομαντισμό και τη βικτοριανή εποχή. Το Lady Mendl Tea Room του, ψηφίζεται σταθερά ως  το καλύτερο και το πιο ρομαντικό Tea Salon της Νέας Υόρκης.

Refinery Hotel New York: Εμπειρία “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα των απανταχού fashionistas,  βρίσκεται στην περιοχή Garment και κάποτε λειτουργούσε ως καπελάδικο. Ο θεματικός σχεδιασμός όλου του ξενοδοχείου αποτίει φόρο τιμής στο πολυθρύλητο παρελθόν του κτηρίου , ανακατεύοντας ταυτόχρονα και αβίαστα το χθες με σύγχρονες πινελιές για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που είναι πάντα in style. Η μεγάλη είσοδος με τις θολωτές οροφές και τον μακρύ διάδρομο  κλείνει πονηρά το μάτι, παραπέμποντας συνειρμικά σε διάδρομο πασαρέλας. Ο  χώρος υποδοχής, είναι εξαιρετικά διακοσμημένος με τις μηχανές που κάποτε κατασκεύαζαν καπέλα και οι οποίες πια έχουν ρόλο εικαστικών installations.  Στα 197 δωμάτια, το πνεύμα της χειροτεχνίας με το οποίο συνδέεται το ξενοδοχείο καθρεφτίζεται στα  one- of- the kind έπιπλα – από τα γραφεία που είναι εμπνευσμένα από τις ραπτομηχανές μέχρι τα coffee tables που δημιουργήθηκαν από… καροτσάκια εργοστάσιου.

The Iroquois New York : Λίγα βήματα μακριά από την 5η Λεωφόρο , το The Iroquois New York είναι μέλος των Small Luxury Hotels of the World από το 1998. Αναμειγνύοντας το κλασικό με τις τις σύγχρονες ανέσεις για μια νεοϋορκέζικης πεμπτουσίας διαμονή, το ξενοδοχείο χτίστηκε για τους ταξιδιώτες τόσο του business όσο και του leisure  και διαθέτει 114 άρτια εξοπλισμένα δωμάτια και 9 σουίτες με καλοδεχούμενες ιδιαιτερότητες, όπως τα Comfy Simmons Beautyrest  στρώματα, οι άνετοι χώροι εργασίας και τα τζακούζι. Το ξενοδοχείο στεγάζει το εστιατόριο Triomphe όπου σερβίρεται γαλλική και διεθνής κουζίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου