Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

"Silver Alert": Το ΞΕΕ αναζητεί τον υπουργό Πολιτισμού...



- Είκοσι τηλεφωνήματα, τέσσερις επιστολές και ούτε ένα...τηλεγράφημα

Αυστηρή κριτική άσκησε το ΞΕΕ για τη στάση του υπουργείου Πολιτισμού ως προς το θέμα των πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων, ένα ζήτημα που ταλαιπωρεί και ταλανίζει χιλιάδες ξενοδόχους ανά την Ελλάδα καιρό τώρα και το τελευταίο διάστημα επιδεινώνεται. Κληθείς να σχολιάσει την...




...κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού που μεταξύ άλλων ενσωματώνει και δύο Κοινοτικές Οδηγίες, ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γιώργος Τσακίρης δήλωσε ότι όχι απλώς δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για το φλέγον αυτό ζήτημα, αλλά και ο ίδιος ο υπουργός κωφεύει στις συνεχείς προσπάθειες των ξενοδόχων να συναντηθούν μαζί του.

«Ύστερα από είκοσι τηλεφωνικά μηνύματα και τέσσερις επιστολές, το μόνο που εισπράξαμε από τον κ. Παναγιωτόπουλο είναι σιωπή και καμία απάντηση. Κάθε μέρα, όμως, τουλάχιστον τριάντα ξενοδόχοι βρίσκονται στα δικαστήρια, αντιμέτωποι με μία απίστευτη κατάσταση, όπου επικρατεί παραλογισμός και αυθαιρεσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το να ζητάς από ένα ξενοδοχείο, του οποίου η πελατεία είναι κατά 99% Γερμανοί ή ξένοι πελάτες να καταβάλλει υπέρογκα δικαιώματα για... παλιές ελληνικές ταινίες, είναι κάτι που αντιβαίνει κάθε λογική και πολύ απλά, δεν μπορεί να συμβαίνει» τόνισε.

Ο κ. Τσακίρης ανέφερε ότι δυνητικά, αυτήν τη στιγμή υπάρχουν περίπου 17 ξεχωριστοί οργανισμοί που ζητούν ή μπορεί να ζητήσουν καταβολή δικαιωμάτων από τα ξενοδοχεία.
Από την πλευρά του ΥΠΟΤ, πάντως, ο Π. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε ότι «υπάρχει έτοιμη πρόταση για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, με στόχο οι δημιουργοί και καλλιτέχνες να μην χάσουν τα δικαιώματά τους, αλλά και οι μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, επαγγελματίες, καταστηματάρχες που έχουν υποστεί ζημία από την κρίση, να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες».
Ανακοίνωσε, μάλιστα, ότι στον διάλογο που ξεκινά με πρωτοβουλία του υπουργείου Πολιτισμού «θα κληθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και τα επιμελητήρια προκειμένου να αναζητηθεί η χρυσή τομή, ανάμεσα στη διασφάλιση των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά και τη λειτουργία της αγοράς».
Για να (σας) δούμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου