Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Αεροπορικές αφίξεις Οκτωβρίου: Διψήφια ποσοστά αύξησης - αισθητό το... φθινοπωρινό "ρεύμα"

Αρχίσαμε τις πρώτες αναφορές για το 2014, αλλά η φετινή περίοδος συνεχίζεται ακόμα σήμερα, σε ορισμένους προορισμούς της χώρας μας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα στοιχεία από ορισμένα από τα μεγάλα περιφερειακά αεροδρόμια…


…ο Οκτώβριος κινήθηκε πολύ θετικά από πλευράς αεροπορικών αφίξεων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την Κω να βλέπει αύξηση κοντά στο 50%, τα Χανιά στο 40%, το Ηράκλειο στο 23% και τη Ρόδο κοντά στο 25%. Τα ποσοστά αντιπροσωπεύουν βεβαίως μικρότερους παραγματικούς αριθμούς, αλλά για την εποχή που αναφερόμαστε είναι ιδιαιτέρως ικανοποιητικοί...
Με εξαιρετική στατιστική εικόνα έκλεισε το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου για τον προορισμό των Χανίων, αν και λόγω της φετινής δυναμικής, η περίοδος για αρκετά ξενοδοχεία θα περάσει και στις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου. Συνολικά, μόνο από πλευράς αεροπορικών αφίξεων τα Χανιά είχαν πάνω από 846.000, μία αύξηση…
18% ενώ οι αφίξεις τον Οκτώβριο κινήθηκαν με ένα εντυπωσιακό +40%, φθάνοντας περίπου τις 67.000!
Σύμφωνα με την ανάλυση της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων, όλες οι μεγάλες αγορές προέλευσης επισκεπτών εμφάνισαν αύξηση, από χαμηλά μονοψήφια ποσοστά έωα υψηλά διψήφια.
Κυρίαρχη δύναμη για τα Χανιά, οι Σκανδιναβικές αγορές - Νορβηγία, Σουηδία, Δανία καθώς και Φιλανδία και Ισλανδία - με σχεδόν μισό εκατομμύριο αφίξεις και μερίδιο αγοράς που φθάνει κοντά στο 55%. Αυτό σημαίνει ότι ενώ διατηρήθηκαν και μάλθστα αυξήθηκαν οι απόλυτοι αριθμοί από τις Σκανδιναβικές αγορές, υποχώρησε το μερίδιο αγοράς τους, σε πιο εξορθολογικό επίπεδο, καθώς βρισκόταν κοντά στο 67%.
Στο πλαίσιο αυτό, άλλη νέα δύναμη που αναδύεται στους τουριστικούς ορίζοντες των Χανίων, είναι η Πολωνία, η οποία με περίπου 51.000 αφίξεις πλησιάζει τα μεγέθη της Γερμανίας (58.000 αφίξεις).

Σημαντικούς αριθμούς αφίξεων για τον προορισμό έδωσαν επίσης η Μ. Βρετανία, κοντά στις 90.000 και η Ιταλία, κοντά στις 50.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου