Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Wingsuit άλμα στα Μετέωρα: Το "όνειρο" ενός φημισμένου αθλητή, το "όχι" των Μονών και η τεράστια προβολή που χάνει η Ελλάδα

Έναν μεγάλο “πονοκέφαλο” καλείται να αντιμετωπίσει το υπουργείο Τουρισμού. Θα λέγαμε και το υπουργείο Πολιτισμού, αλλά εκεί δεν ασχολούνται με τέτοια ταπεινά ζητήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, εδώ και καιρό, ένας από τους δημοφιλέστερους και διασημότερους Πρωταθλητές του Wingsuit, - αυτή η ειδική αεροδυναμική στολή που μοιάζει με περιβολή πτηνού ή “αγγέλου” που χρησιμοποιείται...




...για πτώσεις και αιωρήσεις, δημιουργώντας εντυπωσιακές και θεαματικές σκηνές και εικόνες και αποθεώνεται από τους οπαδούς του συγκεκριμένου αθλήματος παγκοσμίως - o Νορβηγός Jokke Sommer, θέλει να κάνει μία “εναέρια περιπλάνηση” στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας και των Μετεώρων. 
Το τελικό υλικό της κινηματογράφησης στοχεύει στην ταυτόχρονη προώθηση της περιοχής Καλαμπάκας και Μετεώρων ως πολιτιστικά υψηλής αξίας τουριστικού προορισμού και του Αθλήματος, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 
Η κινηματογράφηση δεν αφορά παραγωγή διαφημιστικής ταινίας (σποτ) εταιρείας, αλλά επειδή ο συγκεκριμένος και άλλοι αθλητές των extreme sports, έχουν ένα τεράστιο κοινό που τους παρακολουθεί, υποστηρίζονται από χορηγούς-κολοσσούς, όπως και η γνωστή μας Red Bull.
O Sommer και η ομάδα του προσπαθούν πολύ καιρό τώρα να πραγματοποιήσουν αυτήν την “πτήση”, αλλά κάθε προσπάθεια κολλάει στην πεισματική έως σημείου... αφορισμού, άρνηση των Μονών των Μετεώρων να την επιτρέψουν! 
Παρά το γεγονός και τις έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι η εναέρια περιπλάνηση δεν θα γίνει κοντά στις Μονές, ότι δεν θα γίνει κινηματογράφηση από το ελικόπτερο που θα αφήσει τον πρωταθλητή, ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή όχληση σε περιβάλλον, Μονές, τοπική κοινωνιά, πουθενά, οι Μονές ούτε που θέλουν να το ακούσουν και ο τοπικός Μητροπολίτης σηκώνει τα χέρια ψηλά!
Άλλοι προορισμοί διεθνώς που διαθέτουν εντυπωσιακά φυσικά μνημεία ή άλλα σημεία ενδιαφέροντος, ακόμα και στις μεγαλουπόλεις τους, κυριολεκτικά προσφέρουν γη και ύδωρ για τέτοιου είδους προβολή, αλλά εμείς έχουμε τους Μοναχούς...
Τι χάνουμε; Πολύ συνοπτικά, το προϊόν της κινηματογράφησης θα προωθηθεί σε ιδιωτικά και δημόσια ΜΜΕ παντός είδους (Τηλεοπτικά, Έντυπα, Ηλεκτρονικά), σε σύνολο 172 χωρών, μέσω των κατά τόπους αντίστοιχων γραφείων και με βάση ελεγμένου προγράμματος διανομής (το οποίο κατά το παρελθόν και σε προγράμματα αντίστοιχου εύρους έχει επιτύχει αποτέλεσμα προβολής άνω των 22 εκατομυρίων επαφών), το οποίο στοχεύει σε άνω των 29 εκατομύριων επαφών παγκοσμίως, κατά τον πρώτο μήνα μετά την δημοσίευση
Το υλικό θα παραδοθεί αυτούσιο στον ΕΟΤ για να το αξιοποιήσει κατά το δοκούν.
Και φυσικά, όλα ανεξαιρέτως τα σχετικά κόστη προβολής και παραγωγής δε, καλύπτονται πλήρως από τον ίδιο τον Jokke Sommer και τις συνεργαζόμενες με αυτόν εταιρείες-χορηγούς.
Τι εγγυώνται οι ενδιαφερόμενοι;
Πρώτον, ότι η ομάδα παραγωγής, η οποία αποτελείται από επαγγελματίες με πολυετή εμπειρία και βραβευμένα αποτελέσματα σε παρόμοια έργα κινηματογράφησης, θα είναι εξαιρετικά ολιγοπληθής (συνολικά 5 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του συντονιστή) και εργάζεται με πρωταρχικό κανόνα τον απόλυτο σεβασμό προς την εκάστοτε τοποθεσία στο οποίο πραγματοποιεί τις σχετικές λήψεις. 
Δεύτερον, ότι κατά τον ίδιο κανόνα, στην εν λόγω κινηματογράφηση δεν θα χρησιμοποιηθεί ελικόπτερο –ουδέποτε είχε προγραμματιστεί εξ’αρχής με σκοπό την κινηματογράφηση- , ούτε οποιοδήποτε άλλο μέσο το οποίο μπορεί να προκαλέσει την παραμικρή όχληση στο Περιβάλλον, τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της περιοχής και την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των Μονών ή άλλων Φορέων που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. 
Τρίτον, η χρήση του ελικοπτέρου θα γίνει μόνο σε απόσταση 1.000 μέτρων από τον φυσικό όγκο των Μετεώρων, όπως άλλωστε ορίζει και η σχετική νομοθεσία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με σκοπό την εξώθηση του αθλητή από αυτό και έναρξη της μη υποβοηθούμενης με μηχανικά μέσα πτήσης του προς τα Μετέωρα, η οποία θα είναι τελικά άκρως αθόρυβη.

Καμιά ιδέα κανείς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου