Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Ύδατα κολύμβησης 2012: Εξαιρετικής ποιότητας το 93,2% των ελεγχόμενων σημείων



- Λίγο πιο κάτω από το 2011, πάντως...

Εξαιρετικά υψηλό - πάνω από 93% των 2.155 σημείων που παρακολουθούνται και ελέγχονται- παραμένει το ποσοστό των υδάτων κολύμβησης της χώρας που χαρακτηρίζονται «εξαιρετικής ποιότητας», αν και ο απόλυτος αριθμός αυτής της κατηγορίας...



...είναι ελαφρώς μικρότερος από τον αντίστοιχο του 2011 ( 2009 σημεία έναντι 2043).
Η αξιολόγηση των υδάτων κολύμβησης, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, αφορά σε 2155 σημεία εκ των οποίων τα 2149 βρίσκονται σε παράκτια ύδατα και τα υπόλοιπα 6 σε εσωτερικά ύδατα (λίμνες). 
Σύμφωνα με την επεξεργασία των αποτελεσμάτων, 2009 σημεία (93,2%) ταξινομούνται στην κατηγορία «εξαιρετικής ποιότητας», 114 σημεία (5,3%) χαρακτηρίζονται ως «καλής ποιότητας», 26 σημεία (1,2%) χαρακτηρίζονται ως «επαρκούς ποιότητας» και μόνο 6 σημεία (0,3%) ως «ανεπαρκούς ποιότητας».
Αν απομονώσουμε τα παράκτια ύδατα, τότε το ποσοστό εξαιρετικής ποιότητας» ανεβαίνει στο 94,5%.
Η αναλυτική έκθεση των αποτελεσμάτων έτους 2012 είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα http://www.bathingwaterprofiles.gr  αλλά για να μην ψάχνετε, το πλήρες κείμενο μπορείτε να το κατεβάσετε και από εδώ.
Αν το δούμε το θέμα Ευρωπαικά, η Ελλάδα κατατάσσεται πέμπτη, μετά την πρώτη Κύπρο (100%), το Λουξεμβούργο (!), τη Μάλτα και την Κροατία.
Σε συνέχεια της αξιολόγησης των υδάτων κολύμβησης αύριο, πραγματοποιείται η ετήσια αναγγελία των βραβεύσεων ακτών και μαρινών από τη Διεθνή Επιτροπή Κρίσεων του FEE (πρόγραμμα Γαλάζιες σημαίες).
Το Πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” αποτελεί πρωτοβουλία της διεθνούς οργάνωσης Fee (Foundation for Environmental Education), που στην Ελλάδα εκπροσωπείται από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).
Η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης συνεργάζεται με το ΥΠΕΚΑ και ειδικότερα κάνει χρήση των επίσημων δημοσιοποιημένων αποτελεσμάτων του προγράμματος παρακολούθησης της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, για τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων φορέων διαχείρισης των ακτών στο διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα “Γαλάζιες Σημαίες” (“Blue Flags”).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου