Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κοινωνικός Τουρισμός 2013: Από τον νέο ΟΑΕΔ και για 100.000 δικαιούχους...



Την εφαρμογή προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού για 100.000 δικαιούχους ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης στο πλαίσιο της παρουσίας του στο δ.σ. του ΞΕΕ, σήμερα. Η υλοποίηση του προγράμματος δαπάνης 10 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί από τον νέο ΟΑΕΔ και η αρχή του θα είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2013 με στόχο...



...τη μερική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι από το 2014 το ποσό διάθεσης και ως εκ τούτου και ο αριθμός των δικαιούχων του προγράμματος του ΟΑΕΔ, θα διευρυνθούν.
Επιπρόσθετα τόνισε ότι μελλοντικά ο αριθμός των επιδοτούμενων θέσεων εργασίας νέων στον τουρισμό θα είναι πολλαπλάσιος των 10.000 που είναι σήμερα.
Κάνοντας λόγο για το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ που ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1η Μαρτίου, ο κ. Βρούτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσιάζει σε απόλυτους αριθμούς και εγκυρότητα, τα στοιχεία της απασχόλησης πανελλαδικά.
Καταλήγοντας, ανέφερε ότι μετά την απομείωση της εισφοράς του μη μισθολογικού κόστους κατά 1,1% εξετάζεται η εκ νέου ποσοστιαία μείωσή του κατά 1%  ακόμη και πριν το τέλος του χρόνου και ως ισοδύναμο μέτρο το υπουργείο προβλέπει την είσπραξη του ποσού από την προσπάθεια πάταξης της αδήλωτης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.
Ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γ.Τσακίρης προσθέτει ότι η εκ νέου ενεργοποίηση του μέτρου,  έστω και σε τόσο μικρή έκταση, αποτελεί ανάσα για τους προορισμούς της χώρας που παραδοσιακά απορροφούσαν εσωτερικό τουρισμό και οι οποίοι πλήττονται σήμερα  ιδιαίτερα από την ύφεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου