Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

ΙΤΕΠ: Νέο διοικητικό συμβούλιο και τα πρώτα σχέδια



Εκλέχτηκε από την Γενική συνέλευση των μελών του και συγκροτήθηκε  σε σώμα σήμερα, σύμφωνα με το νέο τροποποιημένο καταστατικό, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) και συγχρόνως πραγματοποιήθηκε η πρώτη του συνεδρίαση. Πρόεδρος του νέου ΔΣ του ΙΤΕΠ αναλαμβάνει...



...ο αντιπρόεδρος του Ξ.Ε.Ε., Ανδρέας Μεταξάς , Αντιπρόεδρος  ο  Γιάννη Οικονόμου, Γενικός Γραμματέας ο Κώστας Αμβράμπος, Ταμίας ο Γρηγόρης Τάσιος και μέλη τους Γεώργιο Τσακίρη, Γιάννη Άγγλο και Απόστολο Δοξιάδη.
Τοποθετούμενος επί των θεμάτων ο νέος πρόεδρος του ΙΤΕΠ κ. Ανδρέας Μεταξάς και αναφερόμενος στους στόχους του Ινστιτούτου υποστήριξε ιδιαίτερα τον διττό ρόλο του Ινστιτούτου να αντιμετωπίζει τις επιστημονικές ανάγκες αφενός των ζητημάτων της πολιτικής του Ξ.Ε.Ε. και αφετέρου την ανάλυση και επεξεργασία ζητημάτων και προβλημάτων τόσο ξενοδοχειακού όσο και ευρύτερου οικονομικού χαρακτήρα που αναφύονται στα πλαίσια της τουριστικής ανάπτυξης της χώρας και τη σχέση της με την ελληνική οικονομία.
Με στόχο την αναβάθμιση του ΙΤΕΠ, έτσι ώστε αυτό να παίξει το νέο του ρόλο στα δρώμενα του ξενοδοχειακού κλάδου και γενικότερα του ελληνικού τουρισμού και να συμβάλει στην αναβάθμιση της ερευνητικής και επιστημονικής θέσης της χώρας στο επίπεδο της ευρωπαϊκής και διεθνούς τουριστικής έρευνας εγκρίθηκε η θεσμοθέτηση ενός Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου, ενός οιονεί Think Tank για τον τουρισμό, με έλληνες και ξένους έγκριτους επιστήμονες από την ακαδημαϊκή κοινότητα και έρευνα.
Όπως ανέφερε ο κ. Μεταξάς, στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί εντός του  Ιουνίου, θα καταρτιστεί το ακριβές πρόγραμμα ερευνών και θα συναφθούν σημαντικές προγραμματικές σχέσεις και με άλλους ερευνητικούς και ακαδημαϊκούς φορείς για τη στήριξη αυτού του Προγράμματος και θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του Κέντρου Τεκμηρίωσης του Ελληνικού Τουρισμού που έχει πρόσφατα θεσμοθετηθεί με την υποστήριξη του Ξ.Ε.Ε.
Τέλος ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η απόφαση του ΔΣ του ΙΤΕΠ για τη διενέργεια δύο σημαντικών γεγονότων για το 2014, που σηματοδοτούν τα 100 χρόνια θεσμικής λειτουργίας του Ελληνικού Τουρισμού, δηλαδή ενός μεγάλου συνεδρίου και μιας έκθεσης τεκμηρίων αυτής της διαδρομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου