Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Η τραγικά αβάσταχτη ελαφρότητα των μικρών μας "πρωθυπουργών"...


Μα, είναι δυνατόν, περιφερειάρχης μεγάλης τουριστικής Περιφέρειας να ωρύεται και να κατακεραυνώνει υπουργούς σε σύσκεψη για τον τουρισμό για τα... σκουπίδια και την έλλειψη καθαριότητας σε περιοχές αρμοδιότητάς του; Ναι, είναι. Μα, είναι δυνατόν, περιφερειάρχης να ξεσπαθώνει κατά της κατάρτισης τομεακού προγράμματος για τον Τουρισμό στο νέο ΕΣΠΑ; Ναι, είναι.




Μα, είναι δυνατόν, περιφερειάρχης που χρόνια τώρα, ακούγεται η Περιφέρειά του κυρίως για ημερίδες αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και στόχων, καλοπληρωμένες όμως, για περίεργες απευθείας αναθέσεις και άλλα παρεμφερή, να δηλώνει ότι... “ντρέπεται” που από τη σύσκεψη δεν προέκυψε κάποιο "σημαντικό πολιτικό μήνυμα"!; Ναι, είναι.
Δεν ντρέπεται καθόλου όμως που η Περιφέρειά του θα προσλάβει ειδικό σύμβουλο για την... πέτρα με 60.000 ευρώ από εθνικούς πόρους, στο πλαίσιο μίας δράσης ύψους 230.000 ευρώ.
Αμ ο άλλος Περιφερειάρχης; Που η μόνη του αγωνία ήταν το ότι δεν μπορεί να βρει τους πόρους για κουνουποκτονία; 
Θα πήγαινε μακριά η “βαλίτσα” αν μεταφέραμε λεπτομερώς όσα ακούστηκαν και ειπώθηκαν στη χθεσινη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών. Και ο περισσότερος χρόνος, αναλώθηκε σε μικρά ρεσιτάλ πολιτικάντικων εξάρσεων και αφοπλιστικά εξοργιστικές παραστάσεις διαπιστευτηρίων απόδειξης του πόσο “εκτός τόπου και χρόνου” είναι πολλοί από τους  “μικρούς πρωθυπουργούς” της χώρας.
Οι λιγοστοί σοβαροί, παρέμειναν σοβαροί και εστίασαν στην ουσία των πραγμάτων και των περιστάσεων.
Η ωμή πραγματικότητα είναι μία: Περιφέρειες και Δήμοι αποδείχθηκαν παντελώς ανέτοιμοι και ανεύθυνοι, ως προς την υποδοχή του πρώτου μεγάλου κύματος αφίξεων τουριστών της νέας περιόδου. Η χώρα έφαγε ένα μεγάλο αυτογκόλ, με το "καλημέρα" μίας περιόδου για την επιτυχία της οποίας έχει αγωνιστεί και παλέψει σφοδρά ένας ολόκληρος τομέας, ένας ολόκληρος κόσμος.
Και ενώ από τη μία, μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ - κάποιες περιφέρειες έχουν προυπολογισμούς τουριστικής προβολής μεγαλύτερους και από αυτόν του ΕΟΤ - 
από την άλλη, έχουν αφήσει την κατάσταση των προορισμών στην τύχη τους. 
Αυτό που δείχνουν είναι ότι πορεύονται χωρίς συντονισμό με τους Δήμους, χωρίς αίσθημα ευθύνης, χωρίς ενδιαφέρον, χωρίς σχέδιο, χωρίς επαφή με την πραγματικότητα.
Προσωπική προβολή, ανανέωση πελατειακών και ψηφοθηρικών σχέσεων, παραγοντισμοί, μεγαλοστομίες και μοίρασμα χρήματος.
Αυτό δείχνουν.
Κάτι που φυσικά δεν θα κάνουν του χρόνου, όταν θα πλησιάζουν οι εκλογές τους...
Έτσι παιδιά;

ΥΓ. Και φυσικά δεν εξαιρούμε και τους/ τις διαφόρους αντιπεριφερειάρχες που κινούνται στο ίδιο κλίμα και πνεύμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου