Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Διαβάσαμε: Ακόμα "ολοκληρώνεται" το Ειδικό Χωροταξικό


Βγαίνουν και οι πρώτες πληροφορίες από το από καιρού αναμενόμενο νέο Ειδικό Χωροταξικό για τον Τουρισμό. Οι πρώτες γενικές κατευθύνσεις που αποκαλύπτει το “Έθνος”,  δεν είναι αρκετές για να καταλάβουμε πλήρως την έκταση αλλά και την “ένταση” των τροποποιήσεων, αυτό που...


...κρατάμε ως πρώτο ενδιαφέρον σημείο είναι οι περιοχές, εκτάσεις και χώροι που θα εξαιρούνται από την τουριστική αξιοποίηση - προφανώς με προυποθέσεις - αλλά και το γεγονός ότι το ποσοστό που θα μπορεί να αναπτύσσεται η τουριστική κατοικία σε σύνθετο τουριστικό κατάλυμα ορίζεται σε 40% αλλά με τους συντελεστές ακόμα υπό “επεξεργασία” δεν μπορεί κανείς να σχηματίσει ακριβή εικόνα και κυρίως το κατά πόσο το Ειδικό Χωροταξικό θα αντικρούει την υφιστάμενη νομοθεσία για τα σύνθετα τουριστικά καταλύματα αλλά και τις διατάξεις που προωθούνται με το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.
Για παράδειγμα, το οριζόντιο ποσοστό αναλογίας ξενοδοχειακής υποδομής και τουριστικής κατοικίας στα σύνθετα τουριστικά καταλύματα είναι 30% για τα δεύτερα. 
Σε περίπτωση που ο συντελεστής δεν υπερβαίνει το 0,10, το ποσοστό είναι στο 40%. Για συντελεστή 0,05 που όπως αναφέρει το δημοσίευμα “προτείνεται” προφανώς από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ, ο Ν. 4002/2011 ανεβάζει το σχετικό ποσοστό σε 60%.
Τι ακριβώς θα ισχύσει; Ή για να είμαστε πιο ακριβείς, ποιο θα υπερισχύσει ποιού;
Για να δούμε. Χρειάζονται μελέτη και περισσότερα στοιχεία για να δούμε την τελική συνολική εικόνα και το τι είδους “καραμπόλες” προκύπτουν... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου