Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κινέζοι: Προτιμούν ξενοδοχεία παράκτιων πόλεων, με πισίνα και μπουφέ...


Αν διαθέτε ξενοδοχείο με πισίνα που προσφέρει δείπνο σε μπουφέ, βρίσκεται κοντά σε περιοχές με καλά εμπορικά καταστήματα, σε ευρωπαική πόλη που έχει ακτές στη θάλασσα, τότε πιθανότατα είσαστε στο “κάδρο” μίας μεγάλης μερίδας κινέζων τουριστών, διότι αυτό είναι που αναζητούν περισσότερο στα ταξίδια τους στο εξωτερικό και στον Δυτικό κόσμο. Δεν το λέμε...


...εμείς, το λέει η τελευταία έρευνα του Center for Hospitality Research του Πανεπιστημίου Cornell, η οποία παρουσιάστηκε προ ημερών.
Σύμφωνα με την έρευνα, που βασίστηκε στις απαντήσεις και στις απόψεις 51 μεγάλων τουριστικών γραφείων εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας, οι προορισμοί στην Ευρώπη, στη Β. Αμερική είναι οι δύο περιοχές στις οποίες αναμένεται μεγάλη αύξηση Κινέζων επισκεπτών τα επόμενα χρόνια, ακολουθούμενες από την Αυστραλία.
Ο αριθμός των Κινέζων που θα κάνουν ταξίδια στο εξωτερικό εκτιμάται ότι θα εχει φθάσει τα 100 εκατομμύρια μέχρι το 2020, με τον ρυθμό αύξησης να φθάνει περίπου 25 εκατ. νέους (θα ταξιδεύουν για πρώτη φορά) επισκέπτες ετησίως!
Αναλόγως εντυπωσιακή είναι και η αύξηση των δαπανών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2005 μέχρι σήμερα έχουν τετραπλασιαστεί και συνεχίζουν... ακάθεκτες.
Ήδη, οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, όπως η Starwood και η Hilton Worldwide έχουν ετοιμάσει ειδικά προγράμματα για τους Κινέζους επισκέπτες, με ειδικές υπηρεσίες και προιόντα, όπως π.χ. η δυνατότητα για στιγμιαία noodles, τα γνωστά μπολάκια (congee) και δημοφιλείς ποικιλίες τσαγιού στα δωμάτια καθώς και προσωπικό που μιλάει τις βασικές κινεζικές διαλέκτους.
Η  Intercontinental μάλιστα έχει σχεδιάσει ένα ειδικό πρόγραμμα το οποίο αποκαλεί Hualux, το οποίο θα εφαρμόσει από το 2014.
Όσο για τα αρχικά χαρακτηριστικά των ξενοδοχείων που προαναφέραμε, διαπιστώνει κανείς ότι είναι πολλά τα ξενοδοχεία στα μεγάλα μας αστικά κέντρα, ιδίως στην Αθήνα, που τα διαθέτουν.
Το μόνο που λείπει είναι μερικές λεπτομέρειες και φυσικά οι... Κινέζοι τουρίστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου