Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Της Ημέρας: Νέα συγκλονιστική επιτυχία των ελεγκτικών μηχανισμών


Αγαπητό μου lobby,να’ μαι πάλι. Έξαλλος από αυτή τη λύσσα με την οποία οι... γνωστοί άγνωστοι συνεχίζουν να κατατρέχουν τον ΕΟΤ, λες και είναι το τεράστιο και μοναδικό κακό του ελληνικού δημοσίου! Είπαν οι εγκέφαλοι να ξεκινήσουν “ντου” σε δημόσιες υπηρεσίες για να πιάσουν τους κοπανατζήδες. Οκ, σωστά και καιρός ήταν. Αλλά από όοοοολους τους εκατοντάδες οργανισμούς, φορείς και υπηρεσίες, από που διάλεξαν να ξεκινήσουν;


Ε, καλά, τι κάνει “νιάου-νιάου” στα κεραμίδια! 
Πρώτος-πρώτος ο ΕΟΤ. Μαζί με το υπουργείο Τουρισμού και άλλα τρία υπουργεία. Έτσι για να παίξει και στα media, γιατί βέβαια, τα πρώτα ντου είναι αυτά που πουλάνε επικοινωνιακά. Μετά γίνεται “ρουτίνα” το πράγμα.
Κατέφθασαν χθες πρωί-πρωί, έκατσαν μέχρι αργά το μεσημέρι και ξανά πάλι, σήμερα. Τώρα την ώρα που μιλάμε είναι πάλι εκεί και τσεκάρουν ποιος λείπει και γιατί.
Γιατί η... επανάληψη; Γιατί χθες, σχεδόν όλοι όσοι έλειπαν ήταν δικαιολογημένοι. Και σου λέει, αφού πήγαμε χθες, δεν θα μας περιμένουν και σήμερα. Πάμε να τους πιάσουμε. Μεγαλοφυές.
Και διάλεξαν και μέρες που ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, ο διοικητής του φορέα δηλαδή, λείπει στο εξωτερικό.
Βγήκε και εκείνος ο βουλευταράς προχθές και περήφανος που ανακάλυψε τους ποταπούς επίορκους, άρχισε να αραδιάζει ονόματα ανθρώπων που τους έβαλε στο ίδιο τσουβάλι με δημόσιους υπαλλήλους που είναι στη φυλακή και πληρώνονται ακόμα, με εκβιαστές επιχειρηματιών που πιάστηκαν με τα λεφτά στο χέρι (έχει και ο ΕΟΤ κάναν-δυό τέτοιους αλλά τους ξεχάσανε), με άλλους που βρέθηκαν με λογαριασμούς εκατομμυρίων, βίλες και θηριώδη τζιπ, με καταδικασμένους από ποινικά δικαστήρια, που έστηναν μπίζνες με εταιρείες και άρμεγαν και το δημόσιο και κόσμο και κοσμάκη.
Λυσσάξατε με τον ΕΟΤ! Τουλάχιστον να σας κάνουν ένα γραφείο εκεί, να βάλετε μία βάρδια, να μην πηγαινοέρχεστε...
Με αγάπη (παρούσα, φυσικά)  
angel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου