Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Athens Bike Festival: Και "γειτονιά" ποδηλατικού τουρισμού φέτος...


Για πρώτη φορά, ο κόσμος του ποδηλάτου θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει περιοχές και επιχειρήσεις που προτείνουν εξειδικευμένες λύσεις για ποδηλατικό τουρισμό στα πλαίσια του Athens Bike Festival που διοργανώνεται για τέταρτη φορά, στην Αθήνα, από τις 20-22 Σεπτεμβρίου 2013 στην 'Τεχνόπολις' του Δήμου Αθηναίων.


Οι διοργανωτές του Athens Bike Festival σε συνεργασία με την T.M.A Travel Media Applications (Cyprus) Ltd, δημιουργούν φέτος, στο χώρο του Athens Bike Festival μια “γειτονιά” με τουριστικές επιχειρήσεις και προορισμούς, με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών του φεστιβάλ αναφορικά με τις δυνατότητες επιλογών για αποδράσεις και διακοπές με το ποδήλατο.
Ο ποδηλατικός τουρισμός - ο πλέον ανερχόμενος κλάδος θεματικού τουρισμού στην Ευρώπη - αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για τις ελληνικές επιχειρήσεις του τουρισμού καθώς προσφέρει νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, σε ένα κοινό που διακρίνεται για το υψηλό κοινωνικοοικονομικό προφίλ του. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το 2012, εκτιμάται ότι κάθε χρόνο στην Ευρώπη πραγματοποιούνται περισσότερα από 20,3 εκατ. ταξίδια ποδηλατικού τουρισμού που περιλαμβάνουν διανυκτερεύσεις, με εκτιμώμενα έσοδα ύψους 8,94 δισ. ευρώ.
Η χώρα μας έχει σχεδόν μηδενικό μερίδιο στην παραπάνω αγορά σε αντίθεση με γειτονικές και με αντίστοιχα οικονομικά και γεωγραφικά χαρακτηριστικά χώρες (Κροατία, Σλοβενία, Ιταλία, Αυστρία κα) οι οποίες ήδη επενδύουν σημαντικά στον ποδηλατικό τουρισμό.
“Είναι αλήθεια ότι στις μέρες μας ο ξενοδόχος, για να καταφέρει να ξεχωρίσει και να προσελκύσει πελάτες, θα πρέπει να απευθυνθεί σε στοχευμένες αγορές ‘niche markets’ όπως λέγονται και να προσφέρει κάτι το διαφορετικό. Οι ποδηλάτες αποτελούν μια μεγάλη και ανερχόμενη αγορά και πιστεύουμε ότι με χαρά θα δεχθούν τις ταξιδιωτικές προτάσεις των εκθετών στη νέα μας ‘γειτονιά’ στα πλαίσια του Bike Festival” δηλώνει η Βίκυ Καραντζαβέλου, γενική διευθύντρια της Travel Media Applications.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου