Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Aegean: Διευκρινίσεις για τη διαδικασία εξέτασης της εξαγοράς της Olympic

Το ότι τα πράγματα στο εγχείρημα συγχώνευσης Aegean-Olympic δια εξαγοράς της δεύτερης, δεν είναι και τόσο εύκολα, ως προς τις «σκέψεις» και επιταγές της Ε.Ε. το έχουμε επισημάνει,όπως και ότι οι εξελίξεις σχετικά με το μέλλον των Κυπριακών Αερογραμμών μπορεί να τα δυσχεράνουν ακόμα περισσότερο. Προφανώς με αφορμή και το ρεπορτάζ του Reuters...


...από την Aegean βγήκε μία ενημέρωση σύμφωνα με την οποία σε συνέχεια πρόσφατων επαφών με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η AEGEAN αναμένει ότι η Επιτροπή θα προχωρήσει στη Β’ φάση ενδελεχούς διερεύνησης της  συμφωνίας εξαγοράς της Olympic Air από την AEGEAN. 
Σύμφωνα με την ενημέρωση, «οι Υπηρεσίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο και στοιχεία για να μπορέσουν να εξετάσουν την πρόταση στο πλαίσιο της σημερινής συγκυρίας της ελληνικής αγοράς αερομεταφορών αλλά και για να διαπραγματευτούν  με την AEGEAN   δεσμεύσεις ή αντισταθμίσεις  που η εταιρεία έχει  ήδη προτείνει ή μπορεί περαιτέρω να προτείνει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας».
Η λεγόμενη Β΄φάση διερεύνησης αναμένεται να ξεκινήσει στις 24 Απριλίου και  μπορεί να κρατήσει έως 90 εργάσιμες μέρες χωρίς να είναι απαραίτητη η εξάντληση αυτού του διαστήματος.
Υπάρχει και δήλωση του αντιπροέδρου  της AEGEAN Ευτύχη Βασιλάκη:
«Η ανάγκη για τη δημιουργία μια ανταγωνιστικής, βιώσιμης ελληνικής εταιρείας με ικανό μέγεθος για να προσφέρει στήριξη στον τουρισμό της χώρας μας καθίσταται επιτακτικότερη από τις πρόσφατες εξελίξεις στην περιοχή μας που δυστυχώς τείνουν να ενισχύσουν την ύφεση. Ευχαριστούμε τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το χρόνο και το δυναμικό που αφιέρωσαν και συνεχίζουν να αφιερώνουν στην υπόθεσή μας. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μαζί τους για να πετύχουμε τις απαραίτητες  συνέργειες, διασφαλίζοντας παράλληλα τον καταναλωτή.  Άλλωστε η AEGEAN σε ανταπόκριση των αναγκών των καταναλωτών έχει σήμερα  ήδη διαμορφώσει το μέσο ναύλο της στο εσωτερικό της χώρας σε επίπεδα 25% χαμηλότερα από εκείνα του 2009 παρά τις υψηλότερες τιμές καύσιμων που επικρατούν».
Καταλήγοντας, η Aegean σημειώνει ότι «οι αντισταθμίσεις οι οποίες συζητούνται με την Επιτροπή είναι εμπιστευτικές. Λόγω όμως της έντονης κρίσης και ύφεσης που έχει περιορίσει το εισόδημα των Ελλήνων κατά την τελευταία τετραετία, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι μεταξύ των άλλων δεσμεύσεων, η AEGEAN έχει ήδη προτείνει και την διαμόρφωση  δεσμευτικού πλαισίου τιμολογιακής πολιτικής για τις επηρεαζόμενες από την συμφωνία διαδρομές εσωτερικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου