Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Για να δούμε τι θα "πιάσουμε" και στο Κατάρ...


Δύο μόνον παρουσίες με ενδιαφέρον από πλευράς τουρισμού έχουμε εντοπίσει μέχρι στιγμής στην πολυπληθή αποστολή επιχειρηματιών που θα συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά αύριο στην πολυσυζητημένη επίσκεψη στο Κατάρ. Στην αποστολή...

...συμμετέχουν ο Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος της ΤΕΜΕΣ (Costa Navarino) και όχι μόνον και ο Ευτύχης Βασιλάκης (Aegean), ενώ η πλειονότητα των άλλων επιχειρηματιών προέρχεται από τους τομείς των κατασκευών και της ενέργειας.
Στους υπουργούς που θα πλαισιώνουν τον πρωθυπουργό, βέβαια, θα είναι και η υπουργός Όλγα, που πηγαίνει με ανανεωμένες προσδοκίες και με διττό ρόλο, της προσέλκυσης επισκεπτών και της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης αλλά και... επενδυτικών “πετροδολαρίων”, όπως λέγαμε παλαιότερα.
Πέραν του ελαφρώς “μυθώδους” της όλης προσπάθειας με το οποίο περιβάλλεται ή όλη επίσκεψη - άλλωστε, είναι ένα από καιρού αναμενόμενο ταξίδι και έχουν δημιουργηθεί ποικίλες προσδοκίες - η αποστολή δεν προδιαγράφεται και τόσο εύκολη. 
Ας μην ξεχνάμε ότι το Κατάρ έχει κάνει δύο-τρεις φορές ανάκρουση πρύμνας σε σημαντικές, στρατηγικές, επενδυτικές διαδικασίες τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας και αυτό δεν μπορεί να αποδοθεί πλήρως σε ξαφνική αλλαγή στα συμφέροντα και στις επιδιώξεις των Καταριανών μεγιστάνων.
Κάτι δεν πήγαινε καλά και από τη δική μας πλευρά και ελπίζουμε αυτές οι “αδυναμίες”, ας το πούμε έτσι, να έχουν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί.
Αλλιώς το μόνο που θα μείνει από το ταξίδι, θα είναι οι κάρτες, τα email και τα... “αναμνηστικά”...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου