Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Συλλήψεις τουριστών: Λίγη προσοχή και λογική κ. Δένδια, τόσο δύσκολο είναι;


Δεν είναι μόνον το θέμα του Channel 4 που δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις για την Ελλάδα διεθνώς αυτό το διάστημα. Πολύ πιο σοβαρό και επιζήμιο ζήτημα, κατά την άποψή μας, είναι τα περιστατικά αστυνομικής βίας που καταγγέλονται από τουρίστες, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι συνελήφθησαν και προπηλακίστηκαν...

...από Αστυνομικούς στην Αθήνα, μολονότι παρουσίασαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, π.χ. διαβατήρια, visa κ.λπ.
Τα περιστατικά αυτά είναι μεν λίγα, ωστόσο, προσλαμβάνουν διαστάσεις πολύ μεγαλύτερες του αριθμού τους, προκαλώντας εκτεταμένα ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, τα περισσότερα υπό τίτλους του στυλ “Greek Police arresting, beating tourists”...
Δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερη ευφυία, ούτε καμιά ξεχωριστή γνώση για να κατανοήσει κανείς τη ζημιά που επιφέρουν τέτοιου είδους αναφορές. Και για τις σκοπιμότητες που βρίσκονται πίσω από την “στοχοποίηση”, ποικιλοτρόπως και διάφορους λόγους της χώρας μας.
Αντιστοίχως, δεν είναι και τόσο δύσκολο για την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Αστυνομίας, να εκδώσει μία οδηγία/ εντολή προς τα αστυνομικά όργανα που διενεργούν τους ελέγχους στο κέντρο, να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή και στην συμπεριφορά τους και στις κινήσεις τους.
Δεν ξέρουμε πόσοι Νιγηριανοί λαθρομετανάστες μπορούν να παρουσιάσουν Αμερικανικό διαβατήριο και να αποφασίζει ο αστυνομικός να συλλαμβάνει έναν τέτοιον άνθρωπο και να τον οδηγεί στο τμήμα. 
Ούτε ξέρουμε πόσους λαθρομετανάστες έχουμε από τη... Νότιο Κορέα, ώστε ένας Κορεάτης να θεωρείται αυτομάτως ύποπτος και να μπαγλαρώνεται. Πόσο μάλλον όταν του ζητάει τα στοιχεία του, ένας αγενής και επιθετικός τύπος με πολιτικά.
Για το καταγγελόμενο ξύλο και τη βία στα αστυνομικά τμήματα, δεν συζητάμε, τέτοια φαινόμενα δεν διακιολογούνται για κανέναν, λαθρομετανάστη ή μη.
Σε κάθε περίπτωση, ας μεριμνήσει οι υπεύθυνοι και αρμόδιοι να μαζευτούν λίγο οι αστυνομικοί μας. Κανείς δεν αμφισβητεί ούτε το τεράστιο έργο που καλούνται να κάνουν, ούτε τη χρησιμότητα και τη σημασία του.
Αλλά καλύτερα είναι να τους ξεγελάσουν ένας-δύο πιθανοί “λαθρομετανάστες”, παρά να γινόμαστε ρεζίλι διεθνώς και μάλλον και... επισήμως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου