Lobby {lob~by}:
1. A hall, foyer or waiting room at or near the entrance to a building such as a hotel or a theater.
2. A public room next to the assembly chamber of a legislative body.
3. A group of persons engaged in trying to influence legislators or other public officials in favor of a specific cause.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Σε καλό δρόμο η πρόταση για ενίσχυση της προβολής του Τουρισμού μέσω εσόδων από visa


Όχι απλώς υπάρχει πρόταση προς την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, μέρος των εσόδων από τις χορηγήσεις θεωρήσεων να διοχετεύεται υπέρ της προβολής του Ελληνικού Τουρισμού, αλλά η πρόταση αυτή εξετάζεται και πολύ σοβαρά και έχει και την πλήρη υποστήριξη του ίδιου του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά, ανέφερε...

...χθες ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Α. Ανδρεάδης, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Tourism Lobby.
Όπως ανέφερε ο Α. Ανδρεάδης, η πρόταση συζητήθηκε εκτενώς και στη σύσκεψη που έγινε χθες στο ΥΠΕΞ, με συμμετοχή και των Προξένων από τις σημαντικότερες αγορές, εκτός Σένγκεν, οι οποίοι μάλιστα ήρθαν στην Αθήνα για αυτόν τον σκοπό με έξοδα του Συνδέσμου.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ, πέραν του θεσμικού δημοσιονομικού πλαισίου για την υλοποίησή της, αυτό που εξετάζεται είναι να μην χρειαστεί να υπάρξει μεγαλύτερο κόστος για τις θεωρήσεις - το οποίο είναι ήδη στο επίπεδο των 50 ευρώ, συν 20 ευρώ η χρέωση των Visa Centers- και στο πλαίσιο αυτό, μελετάται η πιθανότητα αύξησης του κόστους της visa πολλαπλών εισόδων (με ισχύ έως και πέντε χρόνια), η οποία σήμερα έχει το ίδιο κόστος με την απλή.
Ο κ. Ανδρεάδης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη χθεσινή σύσκεψη - γίνεται για πρώτη φορά - και εκθείασε την “αλλαγή νοοτροπίας” που διαπιστώνεται ως προς το πως βλέπουν την υπόθεση θεωρήσεις οι ίδιοι οι Πρόξενοι, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι δεν μιλούν πια για “επισκέπτες’ και για “τουρίστες” αλλά για... “πελάτες”!
Θυμίζουμε ότι η πρόταση τέθηκε στον πρωθυπουργό από κοινού από ον κ. Ανδρεάδη και την Ο. Κεφαλογιάννη, στη συνάντηση στο Μαξίμου, στην οποία είχαμε αναφερθεί εκτενώς, εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου